La Montlude Skyrace tornarà a mostrar les meravelles de Quate Lòcs (Baish Aran), la zona més salvatge i desconeguda de la Val d’Aran. La tercera edició se celebrarà el proper 19 d’agost amb sortida a Bossòst i arribada al poble de Les. Si vau participar a la passada Val d’Aran by UTMB® i us heu quedat amb ganes de seguir coneixent l’espectacular enclau de la comarca aranesa, aquesta és una proposta que val molt la pena.

El Montlude o “muntanya de la llum”, anomenada així per ser un dels primers cims de la Val d’Aran que rep la llum del dia, es situa entre les valls del riu Torán, Garona i de Varradòs i emergeix impetuós entre els cims més destacats de la zona amb els seus 2.518m. La seva majestuositat bateja aquest esdeveniment que, tot i celebrar la seva tercera edició, ja s’ha posicionat com una de les curses per muntanya més espectaculars de la Val d’Aran.

Nacho Sacau, director de la prova, ens parla d’una cursa “espectacular que transitarà per un dels llocs més salvatges de la Val d’Aran. Tornarem a repetir el programa de l’edició passada amb les dues modalitats de cursa que tant van agradar als participants. L’skyrace coronarà el cim emblemàtic del Montlude, on disfrutareu d’unes vistes espectaculars del massís Posets-Maladeta i de l’escarpada vall de Toran. El bucòlic Lac de Laujò ens portarà molta pau i els pintorescs pobles de muntanya de Bordius i Canejan posaran la pinzellada més rural”. 

En aquesta tercera edició presenta dues modalitats de cursa, amb sortida a Bossòst i arribada al poble de Les:

La Montlude Skyrace (32km D+2.900m) serà la prova principal i la més exigent, que coronarà dos cims de més de dos mil metres d’alçada. Només començar visitarà el castell de Casteràs i l’emblemàtica cova de Bossòst. Després d’un breu pas per Les, s’enlairarà fins els Tucs de Neres (2.247m) i Montlude (2.518m) en dos quilòmetres verticals que ens posaran realment a prova. Baixades tècniques com la de Barracomica o estanys de gran bellesa com el Lac de Laujò seran alguns dels al·licients que trobarem.

La Montlude Trail (10km D+500m) serà la més curta i explosiva, que transitarà entre les viles de Bossòst i Les. S’atansarà al castell de Casteràs i cova de Bossost per cercar l’arribada de Les pel camí de Sadau i l’ermita de Sant Blai. Ideal per iniciar-se en les curses per muntanya.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions a través del seu web oficial fins el 17 d’agost. El preu de la inscripció és de 40€ per a la llarga i 20€ per a la distància més curta.

Text: Albert Torrent. Foto: CarlosLl