Tot a punt per a l’Skyrace Comapedrosa 2023

La cursa formarà part del circuit Internacional XTERRA, amb un nou festival de muntanya: el Comapedrosa Mountain Festival, el 22 i 23 de juliol i incorpora una prova vertical

424

La localitat andorrana d’Arinsal i el seu magnífic entorn tornarà a acollir els propers 22 i 23 de juliol l’Skyrace Comapedrosa. Un esdeveniment que, al llarg dels anys, s’ha guanyat a pols ser considerada com una de les competicions més destacades del món de l’skyrunning, d’exigència tècnica i alçada. La muntanya del Comapedrosa, amb una altitud de 2.942 metres, és el punt culminant d’Andorra i principal desafiament de la cursa.

El programa d’aquesta edició presenta alguna novetat destacable. Desapareix la seva modalitat Ultra que s’havia celebrat en 2021 i 2022, però incorpora una prova vertical:

La Skyrace Comapedrosa, amb 24km i D+2.375m, mantindrà la mateixa essència de sempre. Els participants gaudiran dels senders tècnics, els cims i els paisatges del Parc Natural del Comapedrosa, l’estació de Pal-Arinsal, el Pic de les Fonts, el Pla de l’Estany, l’Estany Negre, i molts altres punts a descobrir en un paratge de somni.

Com a novetat, aquesta prova formarà part del circuit XTERRA Trail Run World Series. Un circuit internacional dissenyat per combinar comunitat i aventura, amb més de 30 curses i 20 països representats d’Europa, Amèrica i la regió d’Àsia- Pacífic.

El 2022 la Merrell Skyrace Comapedrosa va veure coronar-se la canadenca Lindsay Webster i el francès Damien Humbert, però per les valls del Comapedrosa han desfilat figures del trail running mundial com Kilian Jornet, Tom Owens, Denisa Dragomir, Christian Mathys o Sheila Avilés.

A banda de la Skyrace Comapedrosa també hi haurà la Skyrace Arinsal (19km i D+1.456m), a les quals s’hi sumarà la Vertical Comapedrosa (8km amb 1.480m+), un repte que proposa ascendir al cim del Coma (2.943m) on estarà la meta, en una cursa vertical des d’Arinsal.

Neix el Comapedrosa Mountain Festival

Després de 14 edicions, la Skyrace Comapedrosa fa un pas endavant i formarà part del Comapedrosa Mountain Festival, un festival de muntanya que neix aquest 2023 pensat per a tota la família. Amb aquest nou format es multipliquen les activitats esportives en un cap de setmana que promet diversió a família en contacte amb la natura. Comapedrosa Mountain Festival, un cap de setmana d’activitats i autèntic trail running a Arinsal.

Les inscripcions de les curses encara resten obertes a través del seu web oficial.