Aquesta setmana han participat un total de 5.375 corredors, repartits entre 4 curses per muntanya, dels quals 4.328 van ser homes i 1.047 dones. La prova amb més participació va ser la Val d’Aran by UTMB amb 4.872 corredors, xifra rècord d’una cursa per muntanya a Catalunya.

Val d’Aran by UTMB tanca la seva tercera edició amb èxit

Començarem aquest ampli resum amb la VDA, de 160km, que es va suspendre per culpa d’una tempesta elèctrica, que va obligar a l’organització a evacuar els més 500 participants. Se’ls hi va donar la possibilitat de participar a la modalitat EXP de diumenge.

La CDH, de 110km i D+6400m, on vam tenir una fantàstica actuació dels corredors catalans. En la cursa femenina, Azara García va ser la gran vencedora, dominant de principi a fi, seguida de Mari Kakkleg Fenre i Núria Picas, que després de la seva victòria a la passada Ultra Pirineu no l’haviem vist participar en una cursa de renom. Maite Maiora va ser l’última fèmina en creuar la línia de meta abans de la suspensió. L’organització, però, va anunciar que es respectarien la posició del moment de la suspensió, així que Sara Sanante, amb una cinquena posició, i Clàudia Tremps, amb una setena aconseguirien el bitllet directe per a la CCC de UTMB.

En la cursa masculina, Raul Butaci també va dominar de principi a fi i va aixecar el triomf davant d’Alban Berson i Sebastian Krogvic. El també català Alejandro Villarino va aconseguir classificar-se en el TOP5 i guanyar-se també la plaça directa per participar a CCC.

Repassem tot seguit els guanyadors de les altres distàncies:

PDH, de 55km, victòries de Raul Criado i Oihana Kortazar. Anna Comet i Mònica Vives van completar el podi femení, mentre que Marcos Ramos i Aritz Egea tancarien el podi masculí.

L’estrena de la EXP, de 30km, amb triomfs de Núria Gil i Pablo Bautista, amb Mireia Pons tancant el podi femení amb la tercera posició.

Sky Master, de 15km, victòries de Antonio Martinez i Onditz Iturbe, amb Roger Comellas ocupant la tercera posició.

(podeu escoltar l’entrevista a Núria Picas, Raul Butaci i Alejandro Villarino al podcast del final)

Breus:

• La Selecció Catalana de la FEEC va participar el passat cap de setmana a França, a la Matheysins Skyrace, segona prova puntuable per a la Copa del Món de Curses per Muntanya, amb bons resultats catalans. Júlia Garriga va ser quarta, Georgina Gabarró i Jordi Alís, sisens i Ivan Calvo, novè.
  • Trail Verbier San Bernat, de 26km, segona posició per a la santcugatenca Mesi Arcos.
  • Divendres arrenquen a Montenegro els Europeus d’Skyrunning, on hi prendrà part la Selecció Espanyola de Curses per Muntanya de la FEDME amb dos catalans. Marc Ollé i Lluís Ruiz participaran en la modalitat SkyUltra de 50km i D+4000. Molta sort per ells!
  • Kilian Jornet ha confirmat la seva assistència aquest cap de setmana a la Eiger Ultra Trail, on participarà a la prova de 16km, aconseguint d’aquesta manera el punt que li queda per poder participar a la propera UTMB
  • Aquest cap de setmana també es disputarà la Dolomyths Run, prova puntuable per a les Golden Trail World Series, on hi serà present la nezolendesa afincada a Girona, Caitlin Fielder. També hi participaran Manuel Merillas i Malen Osa entre d’altres corredors destacats
  • La nord-americana Ashley Paulson va fer història al guanyar de forma absoluta l’extrema Badwater, a Califòrnia. A més, va deixar el llistó femení en 23:44:35.
  • Hardrock 100, on Courtney Dauwalter buscarà la victòria i guanyar en un any la Western States i HR100. També hi prendran part noms coms Annie Hugues, Jeff Browning o Dylan Bowman.