Hardrock100: Kilian Jornet conquesta el seu pòquer de victòries de forma èpica

2993

La Hardrock 100 Endurance Run és una de les meves curses preferides i que més m’apassionen. És salvatge, tècnica i en l’alçada, on m’obliga a donar el millor de mi”. Kilian Jornet.

Si ja ho havíem vist tot, aquest cop ni una luxació a l’espatlla ha pogut amb el bo d’en Kilian Jornet per a emportar-se la seva quarta victòria consecutiva a la mítica prova nord-americana, de 162 quilòmetres i 10.375m de desnivell positiu, i petonejar la roca de Silverton com marca la tradició després de 24 hores, 22 minuts i 32 segons.

El corredor català encapçalaria ben aviat la cursa junt amb el basc Iker Karrera, formant una preciosa dupla durant una quarantena de milles. Però els problemes estomacals de Karrera l’obligarien a parar durant més d’una hora a l’avituallament d’Ourey (milla 40) i es despenjaria de Kilian deixant pas als nord-americans Joe Grant i Mike Foote, que s’han bregat per liderar la cursa durant tot el recorregut. Tot i això, Karrera aconseguiria una magnifica sisena posició general (27:19:05).

Poc després de la milla 42, Kilian patia una caiguda que li produiria una luxació a l’espatlla, que ell mateix es recol·locaria. Atès pels metges de cursa i veient que no era molt greu, decidia continuar. L’aferrissada lluita per la victòria entre Grant, Foote i Jornet també serà recordada com una de les més emocionants, on les diferències entre ells no ha estat superior als cinc minuts durant prop de cinquanta milles. Però en l’última pujada a Bear Creek i a falta d’onze milles pel final, Kilian Jornet deixaria enrere a Foote –el més incisiu- i a Grant, que ja perdia més de disset minuts del capdavant, per guanyar en solitari i ampliar la seva llegenda.

TOP 3 HOMES

  1. Kilian Jornet (24:22:32)
  2. Mike Foot (24:55:28)
  3. Joe Grant (25:38:00)

Kilian at downhill with shoulder tapped

Posted by Ski & run on Samstag, 15. Juli 2017

En l’apartat femení, la francesa Caroline Chaverot està realitzant una autèntica exhibició i es reafirma com la millor corredora d’ultratrail del moment. No només ha liderat de cap a cap de forma brillant sinó que sempre s’ha mantingut entre els sis primeres posicions de la general, tot i perdre’s durant prop d’una hora. La francesa no ha donat cap opció a les seves rivals, la nord-americana de Colorado Darcy Piceu i la també francesa Nathalie Mauclair.

TOP 3 DONES

  1. Caroline Chaverot (28:31:50)
  2. Darcy Piceu (29:22:37)
  3. Nathalie Mauclair (30:34:25)

Hardrock 100, una prova emblemàtica

La Hardrock 100 Endurance Run (Colorado, USA) és, sense dubte, una de les curses de 100 milles més emblemàtiques i exigents dels Estats Units, considerada com una de les més difícils del món. No tant sols per la seva duresa, on des de la seva creació al 1992 s’ha cancel·lat en dues ocasions –per neu i per foc- si no també per la dificultat de participar-hi, ja que només 140 corredors escollits per sorteig hi poden prendre part.

Els fundadors de la prova la crearen per honrar la gent que treballava a les profundes mines de la muntanya. La cursa discorre en gran part per sobre dels 3.300m d’altitud a través de la carena muntanyenca de San Juan –una de les parts de Les Rocalloses més conegudes pels escaladors- coronant fins a 13 cims de més de 3.700m, passant pel Handies Peak (4.218m) com a punt culminant. També cal tenir present que cada any es canvia el sentit del recorregut.

Foto portada (c) Irunfar