EUFÒRIA DELS CIMS (233km D+20.000m): El recorregut més extrem d’Andorra Ultra Trail. Crònica personal de Miquel Pera

2883

La parella formada per Nahuel Passerat i Julián Morcillo (Les Crêtes) es feien amb el triomf de la cursa més extrema de l’Andorra Ultra Trail amb un temps de 68 hores i 49 minuts. Més que una cursa, una aventura de 233 quilòmetres a través de l’Andorra més salvatge, coronant fins a 37 punts per sobre dels 2.500m d’alçada. La duresa del recorregut s’evidencia amb la quantitat de finishers, on només 58 dels 90 parelles participants van arribar a cercar l’arribada d’Ordino.

La parella formada per Miquel Pera i Albert Vilardell (La Polla Records) decidien abandonar després de recórrer prop de 142 quilòmetres. Tot i això, ens expliquen la seva experiència:

Eufòria dels Cims no és una cursa de muntanya. És un ral·li d’alta muntanya. Una prova alpinística no aconsellable per aquells que vulguin córrer. La principal dificultat és a nivell tècnic, amb el pas per multitud de crestes, tarteres i desnivells de vertigen que inclús, en alguns punts, et fan anar a quatre grapes. Cal estar avesat a aquest tipus de terreny i ser força ràpid en la seva progressió, ja que les hores passen molt ràpidament per superar una mínima distància. A la dificultat tècnica també cal afegir la interpretació del track GPS, ja que moltes vegades no hi ha camí i has de trobar la teva manera més ràpida i eficaç per arribar al següent punt. La primera base de vida, situada a Arcalís (km50) està molt ben situada per adonar-te en quin tipus de cursa t’has ficat i valorar si realment ets al lloc indicat. Tot i la seva dificultat, Eufòria és pràcticament la perfecció feta realitat, amb uns paratges impressionants. Ara que ja sabem del pa que s’hi menja, caldrà tornar l’any que ve per tancar el cercle”.

Fotos: Miquel Pera