Marta Molist i Xavier Tomasa volen en la Trail Sant Esteve, retorn de la competició a Catalunya

1942

Marta Molist i Xavier Tomasa (Inverse Trail Team) guanyen la Trail Sant Esteve en el retorn de les curses per muntanya després del confinament. Ïu Net (Trail Xics Montseny) i Anna Comet (Dynafit) protagonitzen un emocionant frec a frec per a la victòria i s’enduen el triomf en la modalitat Speed.

Ahir va ser un dia especial. Potser històric. Esperem que la celebració de la Trail Sant Esteve, la primera en tot l’Estat espanyol amb un nombre elevat de participació -amb més de 300 corredors- sigui un punt d’inflexió pel retorn de les curses per muntanya a casa nostra. Un esdeveniment que va comptar amb totes les mesures de seguretat adients per al seu desenvolupament seguint el protocol marcat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

“Crec que tothom ha vingut amb molt de respecte. Ha sigut estrany tornar a compartir cursa amb amics amb la mascareta posada. Inclús en el calaix de sortida, on no era necessari dur-la posada, tothom la portava”, relatava un participant en la seva arribada.

Ja en l’entrada al complex esportiu Julià de Sant Esteve de Palautordera es realitzava una presa de temperatura a tothom, amb dispensadors d’alcohol hidroalcohòlic repartits per a la desinfecció de les mans. Els corredors de les dues curses de 13 i 24 quilòmetres prenien  la sortida en calaixos de fins a 50 corredors guardant la distància de seguretat entre ells i amb una separació de 200 metres per calaix. 

Xavi Tomasa i Marta Molist ‘volen’ pel Montseny

Els dos corredors de l’equip Inverse van ser els protagonistes de la modalitat Trail, de 24 quilòmetres i poc més de 1.000 m de pujada. Xavier Tomasa guanyava amb gran superioritat davant els seus rivals i rebentava el crono amb un estratosfèric temps de 2 hores i 29 segons. El corredor berguedà, vingut del món del cros i les curses d’asfalt, està collint bons resultats en les curses per muntanya i de ben segur serà un atleta a seguir. Jonatan Mora obtindria la segona plaça amb 2:13:45 i Albert Llonch quedaria en tercera posició amb un temps de 2:14:28.

Per la seva banda, Marta Molist faria honor a la seva condició de favorita i s’enduria el triomf en 2 hores, 21 minuts i 12 segons. Una cursa plàcida per a la vigatana que tornava a la competició després del confinament amb les vistes posades en el Campionat del Món WMRA, a celebrar-se a Lanzarote el pròxim mes de novembre si la COVID-19 ho permet. Anna Guirado (Trail Xics del Montseny) en 2:26:10 i Núria Florencio, amb un temps de 2:45:28 tancarien el podi femení.

Ïu Net i Anna Comet, protagonistes de l’Speed

El jove Ïu Net s’imposaria a Anna Comet en una interessant disputa per la victòria en la modalitat Speed, de 13 quilòmetres. Ïu, de tan sols setze anys, pararia el crono en 52 minuts i 54 segons, només 50 segons respecte a una Comet que segueix sumant triomfs allà on participa. Jordi Muela (Flor de Triatló) i Carles Pérez (Cims Cerdanyola) completarien el podi masculí, mentre que Maite Ríos (Hinaco Monzón) i Georgina Poch (UEC Trail Mataró) ho farien en el femení.