Inés Astraín i Miquel Corbera abaixen el teló a Muntanyes de Prades Epic Trail Costa Daurada

Aquest matí s'ha celebrat l'EDA (Ermita de l'Abellera) 25K, on Bruno Silva i Beatriz Borges han estat segons, i Raoul Raus i Natalia González, tercers. L'esdeveniment, que ha repartit 28.000 € en premis, ha estat tot un èxit organitzatiu

290

La primera edició de Muntanyes de Prades Epic Trail Costa Daurada ja és història. Aquest matí s’ha celebrat la distància més explosiva, l’Ermita d’Abellera (EDA), tancant un fantàstic cap de setmana de trail running. També els més petits han tingut el seu moment, amb la prova PROMESES de 7 km.

Amb les proves llargues de dissabte ja finalitzades amb èxit, la jornada de diumenge ha arrencat sense presses. La sortida ha tingut lloc a les 10.30 hores i sota una meteorologia més favorable que la del dia anterior. Un total de 153 atletes han arrancat des del poble de Prades, els quals tenien per endavant un recorregut de 25,9 km i 1.225 m positius.

El primer tram fins a les Barrulles (km 7,4) ha sigut tota una declaració d’intencions. El perfil descendent ha permès que els primers arribessin en tan sols 30 minuts, arribant a mantenir un impressionant ritme de 4 minuts per quilòmetre. A partir d’aquí els preferits han imposat la seva llei. Tant Miquel Corbera com Inés Astraín, que havia patit una forta caiguda, es van fer forts al capdavant a la pujada fins a Caldereta (km 14,2), augmentant el seu avantatge a mesura que passaven els quilòmetres.

Amb tres minuts de marge al Coll del Bosc (km 21,9), el català Corbera no es va conformar i va collar per liderar i crear la línia d’arribada en 2 hores, 5 minuts i 32 segons. “L’inici ha estat suïcida amb uns ritmes massa alts, que crec que han castigat molt els meus rivals”, ha explicat a l’acabar.

El top5 masculí va tenir un marcat caràcter internacional, amb el portuguès Bruno Silva (2:08:12) defensant la segona posició, el belga Raoul Raus (2:10:12) la tercera, l’uruguaià Diego Cardozo (2:12:49) la quarta i l’equatorià Joaquín López (2:14:32) la cinquena.

Entre les noies, la burgalesa Inés Astráin va ser la més forta i va sumar un nou triomf al seu espectacular palmarès amb un temps de 2 hores, 30 minuts i 49 segons. “A la primera pujada forta vaig veure que tenia una marxa més que els meus rivals, així que vaig començar a llençar i vaig poder obrir un bon buit. Com que no tenia referències sobre l’avantatge que portava, vaig prémer al màxim i crec que he deixat un bon crono”, explicava camí a la infermeria, on va haver de rebre diversos punts de sutura a la cama.

Després, la portuguesa Beatriz Borges (2:36:26) i la catalana Natàlia González (2:38:45) van ser segona i tercera respectivament, mentre que la italiana Martina Cumerlato (2:43:33) va ser quarta i Marta Cester (2:58:54), cinquena.

Una gran estrena

El tancament de l’EDA 25K i el lliurament de trofeus han posat el colofó a l’estrena de Muntanyes de Prades Epic Trail Costa Daurada. Un esdeveniment que ha emergit amb força al calendari de trail running gràcies als seus més de 28.000 € en premis, cosa que ha atret un gran nombre d’atletes d’elit.

“Estem molt satisfets de com ha anat la nostra primera edició. Tot i que la meteorologia no ho ha posat fàcil, especialment a la jornada de dissabte, no hem patit cap incident i tots els participants han pogut conèixer i gaudir corrent d’alguns dels punts més emblemàtics de les Muntanyes de Prades”, ha explicat Lluis Yebra, president del Club Trail.cat.

“La nostra aposta per continuar promocionant les Muntanyes de Prades és molt ferma. Continuarem treballant aquest any per consolidar-nos i en un futur volem ser un referent mundial. Volem ensenyar al món, el nostre petit diamant de la Costa Daurada, un territori on ho tenim tot: zones molt ràpides, altres de molt tècniques, varietat de paisatge i sobretot un clima excepcional per a la pràctica esportiva durant tot l’any”, ha afegit.

Amb la satisfacció dels objectius aconseguits, compartida tant per l’organització com pels centenars de corredors que han assolit la meta, Muntanyes de Prades Epic Trail Costa Daurada mira cap al futur i ja somia amb la pròxima edició.

Foto portada: Pol Delclòs