Isaac Salvat i Susana López triomfen en la Ultra Trail Tarragona Sport HG

1310

La Ultra Trail Tarragona, sota l’organització del Club Alliberadrenalina i amb la col·laboració d’Outdoor Race World Tour, va celebrar la seva tercera edició amb 450 corredors vinguts de tot el territori català. Amb sortida i arribada a l’emblemàtica i històrica ciutat de Tarragona, va transcórrer entre senders i pistes a través de l’entorn natural de la comarca tarragonina i les seves històriques ruïnes romanes, com l’amfiteatre romà, la Pedrera Romana de “El Mèdol” i el Viaducte de les Ferreres.

Tal i com es preveia el recorregut va ser força ràpid i corredor, on els guanyadors van aconseguir completar el traçat de la Ultra Trail, de 82 quilòmetres i 2.100m de desnivell positiu, en menys de 8 hores. Isaac Salvat, del Club Trops Sports, es van endur el triomf masculí amb un temps de 7 hores, 25 minuts i 32 segons; mentre que Susana López guanyaria l’apartat femení amb 10 hores, 52 minuts i 46 segons. Iván Calvo i Francesc Martín, segon i tercer respectivament, completarien el podi masculí, i Mª Carmen Martínez i Carola Muñoz ho farien en dones.

Classificació Ultra Trail Tarragona: 1. Isaac Salvat (7:25:32), 2. Iván Calvó (7:53:29), 3. Francesc Martín (8:12:15); 1. Susana López (10:52:46), 2. M Carmen Martínez (11:00:50), 3. Carola Muñoz (12:41:48)

En quant a les altres modalitats, la tònica va ser la mateixa en una jornada on el pas per les ruïnes romanes, platges, aqüeductes, fantàstiques trialeres i tallafocs amb gran desnivell, no deixaria cap corredor indiferent.

Rubén Hernández (Club Esquí Girona), amb un temps de 3:02:26, i Clàudia Mancilla (CEM Borges Trail) en 4:16:38 van ser els guanyadors de la distància marató. En quant a la mitja marató, els més ràpids van ser Isaac Riera (Compressport) i Paula López (Club Centre Excta. La Foradada) parant el crono en 1:45:49 i 2:38:17 respectivament. Ja en la modalitat de 14 quilòmetres, el triomf va ser per a Enric Caballé (Trail Roquetes) i Montse Vega (Butirunners).

Una prova de 100 milles, novetat pel proper 2020

La UTTGN presentarà en exclusiva en 2020 una prova de 100 milles que suposarà la cursa d’ultrafons més llarga del sud de Catalunya, a més d’una oportunitat assequible per a aquells que vulguin iniciar-se en la distància 100 milles, ja que comptarà amb un desnivell positiu de tant sols 4.000m. La prova ja ha presentat la documentació necessària per obtenir la valoració de 5 punts ITRA.

Per a aquest projecte, l’organització compta amb la col·laboració d’altres entitats del territori, com el Corredellons-Ruta dels Masos, el Centre Excta. Sense Fronteres de Pallaresos i Filirun Vendrell.  A més, es treballa per a presentar un sistema de classificació per la distància 100 milles, fomentant la participació en curses dels clubs col·laboradors de la província de Tarragona, a més d’algunes proves internacionals que formaran part del programa de classificació.