Una mala notícia. La Ultra Trail Naut Aran s’acomiada definitivament després de tres anys degut a l’impossibilitat de tirar endavant el projecte.

En 2017, l’esdeveniment va recollir el testimoni de la desapareguda Ultra Trail Val d’Aran amb l’únic objectiu de mostrar els paisatges idíl•lics que amaga la comarca aranesa. El seu director, en Albert Pastor, es mostra “feliç i satisfet” tot i tancar el capítol.

Copiem el texte íntegre del comunicat:

“Com molts i moltes de vosaltres sabeu, la Ultra Trail Naut Aran va néixer ara fa 3 anys. El seu objectiu va ser el de donar a conèixer a tothom les meravelles d’aquestes muntanyes de forma segura, oferint un bon marcatge, bona alimentació als avituallaments, i un seguit de serveis que han anat creixent amb els anys.

Al segon any la cursa es va convertir en solidària, quelcom que poques o cap cursa de la zona pot dir. Durant 2 anys, hem destinat el 100% dels beneficis a la millora educativa de països subdesenvolupats, en el nostre cas, a Nepal. A més, no hi ha hagut cap partida pressupostària que fes front al temps dedicat a organitzar la cursa, per millorar la qualitat i quantitat dels serveis oferts, així que suposava un esforç enorme sobretot per mi.

Tot i haver rebut molta i immillorable ajuda externa de part dels companys i companyes de l’associació i voluntaris, la cursa requereix una enorme dedicació durant tot l’any.

A més, la nostra voluntat de seguir creixent i professionalitzar la nostra tasca no han coincidit amb l’entitat que ens ha subvencionat aquests darrers 3 anys.

Després de la nostra estada a l’àrea de Solukhumbu (Nepal), passant per 4 escoles, realitzant jornades lúdiques mitjançant el joc popular, i aportant més de 6.000€ en material escolar en 2 anys (pissarres, ordinadors, bancs d’estudi, retoladors i esborradors, i material lúdic i esportiu), hem vist que la nostra associació, MUNTANYA VIVA, pot créixer i desenvolupar-se en altres
activitats.

Per inconvenients de caire econòmic, l’any que ve ens veiem obligats a renunciar a la
celebració de la que hauria estat la IV Ultra Trail Naut Aran 2020.

Vull donar les gràcies a l’Ajuntament de Naut Aran, en especial a en Cesar Ruíz, per haver
confiat en mi quan vaig aparèixer de la mà d’Arcadi Climent al despatx de la presidència de Naut Aran a finals del 2016, i els dos anys següents. Sapigueu que estarem encantats de
participar activament en tot allò que suposi potenciar l’esport i la cultura aranesa, al màxim de les nostres possibilitats.

També vull agrair a totes aquelles persones, sense excepció, que han contribuït en petita o
gran mesura a qualsevol de les 3 celebracions d’aquests esdeveniment. Ha estat un honor
compartir xerrades, moments i llargues jornades amb vosaltres. Heu estat el meu motor, i aquells que heu viscut més d’una edició, segur que heu notat les millores amb el pas dels anys.

Per últim, vull dedicar aquestes paraules al meu pare. Un corredor amateur, que somiava en completar la Short, de 21km i 1.500m de desnivell. Sempre em deia.. “Short? Nen! Això no és una short…!” Jo li deia.. “Però es que papa, la Val d’Aran és així!”

Descansa a Montgarri. Ens veiem per les muntanyes!

Albert Pastor López
Director de Cursa Ultra Trail Naut Aran
President de Pirineu Muntanya Viva assoc.”