Entrem ja a l’últim mes de l’any. Un mes que servirà per a acabar la temporada o per començar-ne una altra. Gaudim-lo doncs de la millor manera amb les curses per muntanya del nostre país.

Recordeu: a Catalunya, qui no corre és perquè no vol!

Aquest és el menú de curses per muntanya pel proper cap de setmana:

Dissabte 30 de novembre

Tarragona

Ultra Trail Tarragona (Tarragonès)
Distàncies: 82km D+2100m / 38km D+900m / 23km D+550m / 14km d+280m + caminada popular

La prova, amb punt de sortida a l’emblemàtica i històrica ciutat de Tarragona, transcorrerà entre senders i pistes a través de l’entorn natural de la comarca tarragonina i les seves històriques ruïnes romanes, com l’amfiteatre romà, la Pedrera Romana de “El Mèdol” i el Viaducte de les Ferreres. Senders boscosos, trams molt tècnics i desnivells constants (de 2.100 metres en la modalitat Ultra) fan de la UTTGN una prova ràpida i exigent.

Barcelona

Cursa L’Esquirol (Fontpineda/Pallejà, Baix Llobregat)
Distància: 15km D+567m

Una cursa per muntanya per l’entorn del municipi tot travessant rierols, camins i boscos. Té un caràcter solidari des dels seus inicis ja fa set anys. Enguany donarà suport a la Xarxa Solidària de Pallejà, a l’ Hospital Matern Infantil de Sant Joan de Déu, a Proactiva Open Arms i  a la Marató de TV3. 

Diumenge 1 de desembre

Barcelona

Serratrail (Vallromanes, Vallès Oriental)
Distàncies: 42km D+2255m / 21km D+920m / 11,14km D+369m

Després de la SerraBike Vallromanes, que va tenir lloc al juny, arriba la primera edició de la SerraTrail Vallromanes, organitzada per l’empresa Gotzam amb la col·laboració de l’Ajuntament. Totes les modalitats discorren pel Parc de la Serralada Litoral amb unes vistes impresionants de les dues cares del territori. El recorregut transcorre en un 85% per corrriols i algún petit tram de pista, sobretot a la cursa llarga. Hem seleccionat els millors trams de la zona i de curses històriques com la Trinxacames del Parc.

Cursa de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles, Vallès Oriental)
Distància: 14km D+500m + caminada popular

La Cursa de muntanya de Cabanyes, de Sant Fost, tornarà a organitzar-se després de quatre anys. En aquesta ocasió, l’associació Gaudicum, formada per exjugadors de la Unió Esportiva Sant Fost, ha decidit tornar a posar en marxa la mítica prova que arriba a la seva 33a edició, recuperant el circuit tradicional, que travessa la Serralada Marina, la part santfostenca, i arriba fins a la torre de guaita.

Pujada a l’ermita de Sant Pau (Vilafranca del Penedès, Alt Penedès)
Distància: 10km D+185m

El dia 5 de desembre de 2010 va tenir lloc la primera edició de la Pujada a l’Ermita de Sant Pau, cursa atlètica de muntanya organitzada per la Colla Falcons de Vilafranca, dins dels actes del 51è aniversari. La bona acceptació i les ganes d’impulsar nous reptes han fet que aquesta s’hagi incorporat de manera permanent dins els actes de l’aniversari, i que esdevingui una data més al calendari Falconer. És una cursa de muntanya de 10Km que fa arribar als corredors fins a l’ermita de Sant Pau.

Cursa Popular d’hivern de Sant Climent (Sant Climent de Llobregat, Baix Llobregat)
Distàncies: 10,4km / 7,2km + curses infantils

Com que no té un nom en anglès, com que es disputa al Baix Llobregat i com que a més és solidària, la Cursa Popular d’Hivern de Sant Climent pot semblar un passeig. El canvi en el recorregut la fa una cursa molt exigent, guanyant en desnivell i amb constants canvis en les inclinacions, cosa que posarà a proves les cames més fortes de la comarca, i amb molts trams exigents tècnicament que els i les més àgils hauran de saber aprofitar.