La ciutat romana de Tarragona celebrarà aquest dissabte la tercera edició de la Ultra Trail Tarragona, que enguany pren el nom de la marca Sport HG com a principal patrocinador de l’event.

Sota l’organització del Club Alliberadrenalina i amb la col·laboració d’Outdoor Race World Tour, acollirà prop de 300 corredors repartits en quatre distàncies: 82, 38, 23 i 14 km més una modalitat no competitiva de 14 km.

La prova, amb punt de sortida a l’emblemàtica i històrica ciutat de Tarragona, transcorrerà entre senders i pistes a través de l’entorn natural de la comarca tarragonina i les seves històriques ruïnes romanes, com l’amfiteatre romà, la Pedrera Romana de “El Mèdol” i el Viaducte de les Ferreres. Senders boscosos, trams molt tècnics i desnivells constants (de 2.100 metres en la modalitat Ultra) fan de la UTTGN una prova ràpida i exigent.

Warm up Run de Outdoor Race World Tour, amb Pau Capell, Jordi Gamito i Isaac Riera

El divendres 29 novembre, el dia previ a la cursa, tots els inscrits podran parcicipar al Warm Up Run amb Pau Capell, Jordi Gamito i Isaac Riera, que completaran una cursa suau de 40 minuts i un exercicis de estiraments finals amb inici a les 13:30h des de l’arc de sortida davant de l’Ajuntament de Tarragona. Activitat exclusiva per a inscrits en carrera i reservant plaça via mail uttgn@trail.cat.

Una prova de 100 milles, novetat pel proper 2020

La UTTGN presentarà en exclusiva en 2020 una prova de 100 milles que suposarà la cursa d’ultrafons més llarga del sud de Catalunya, a més d’una oportunitat assequible per a aquells que vulguin iniciar-se en la distància 100 milles, ja que comptarà amb un desnivell positiu de tant sols 4.000m. La prova ja ha presentat la documentació necessària per obtenir la valoració de 5 punts ITRA.

Per a aquest projecte, l’organització compta amb la col·laboració d’altres entitats del territori, com el Corredellons-Ruta dels Masos, el Centre Excta. Sense Fronteres de Pallaresos i Filirun Vendrell.  A més, es treballa per a presentar un sistema de classificació per la distància 100 milles, fomentant la participació en curses dels clubs col·laboradors de la província de Tarragona, a més d’algunes proves internacionals que formaran part del programa de classificació.