Ivan Moreno i Neus Guinovart guanyen la Runprimer 360

Laia Andreu i Bernat Hernández s'alcen amb el triomf del recorregut més curt. La cursa inaugura la Copa Osoning Trail Run 2024

415
Neus Guinovart (KH7) aconsegueix el seu primer triomf a Runprimer. Foto: Roger Correm

Iván Moreno i Neus Guinovart, ambdós de l’equip KH7 Team Trail, es van penjar els llorers de la tercera edició de la Runprimer 360. La cursa de Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) va reunir més de 300 corredors, sent la prova inaugural de la Copa Osoning Trail Run 2024.

Els corredors van poder gaudir dels circuits corriolers, trialers i senglaners que envolten la vila, coronant els dos cims emblemàtics de la zona com són La Creu de La Miranda (833m) i la coneguda ermita de Sant Sebastià (770m), on han pogut albirar d’unes vistes panoràmiques espectaculars de la Plana de Vic, el Cabrerès i el massís del Monseny.

Iván Moreno va ser, de nou, el més ràpid en completar el circuit de la mitja marató, revalidant la victòria aconseguida l’edició passada amb un temps de 1h 48’13”, rebaixant en 12 minuts l’anterior registre. Xesco Compte, amb 1h 53’03”, i Xavi Prims, amb 1h 54’01”, van completar el podi masculí.

En la cursa femenina Neus Guinovart es va treure l’espineta de l’edició passada, en la que va quedar segona, i es va penjar els llorers de la victòria amb 2h 13’27” davant Helena Mercader (2h 25’03”) i Anna Pujol (2h 29’03”).

A més, també es va disputar, com en les dues anteriors edicions, una prova més curta de 12 quilòmetres, que arribava fins a la zona de la Miranda i tornada al poble. Laia Andreu, amb 1h 14’38”, i Bernat Hernández, creuant la línia d’arribada amb 1h 01’24”, es van endur el triomf. El podi el van tancar Gemma Carrasco (1h 17’27”) i Sílvia Roca (1h 17’48”); i Lluís Aguilà (1h 01’25”) i Oriol Forns (1h 02’55”).

La Copa Osoning Trail Run seguirà el proper 10 de març amb la disputa de la Pujada a Sant Isidret, a Olost.