Jan Ballbé estableix un nou rècord a la Pica d’Estats

El corredor, de tant sols 20 anys, puja i baixa del cim més alt de Catalunya en 2 hores i 4 minuts

13725

Jan Ballbé va establir el passat 31 de juliol un nou rècord de velocitat d’ascens i descens a la Pica d’Estats (3.143 m). El jove corredor, de tant sols 20 anys, va invertir un temps de 2 hores, 4 minuts i 19 segons en pujar i baixar del cim més alt de Catalunya des del refugi de Vallferrera, al Pallars Sobirà.

L’itinerari triat va ser la ruta ‘normal’ de vall Ferrera, sens dubte el més concorregut pels excursionistes per ascendir a la Pica d’Estats, i assolir el cim per la cresta Verdaguer. Ballbé rebaixa en 13 minuts l’anterior rècord, establert pocs dies abans per Pere Aurell.

“L’any passat ja vaig registrar un FKT a la Pica amb 2h 24′, però aquest any va venir el grandíssim Pere Aurell el va baixar en 7′. Notant-me molt millor que l’any passat vaig tornar-hi al cap de poc més d’una setmana per intentar baixar-lo però amb poques expectatives. Però anava mirant el crono i no m’ho creia, ho estava fent vaig arribar al cim amb menys de 10′ del meu anterior temps i, baixant volant, vaig acabar treient 20′ al meu anterior temps i 13′ al Pere Aurell”.

Ballbé va cobrir un total de 14 quilòmetres, superant un desnivell positiu de 1.306m amb 1h17′, i baixar en tant sols 47 minuts. Podeu consultar les dades a través del seu STRAVA.

Un rodamons amant de la natura

En Jan Ballbé va marxar del seu Ullastrell natal fa gairebé tres anys amb l’idea de viure a la muntanya, la seva passió. Ha treballat a refugis d’alta muntanya, com l’Angel Orus a Benasque i les dues últimes temporades al de Vall Ferrera.

Ballbé també té una finalitat solidària en els seus reptes: la de donar a conèixer la seva Fundació (Fundació IVETunacuraMSD) i donar a conèixer la malaltia minoritaria que pateix la seva germana petita Ivet.

A banda, no menja res que vingui dels animals i a la samarreta que porta personalitzada hi duu la publicitat de la seva Fundació i el Powered by plants, les seves dues principals causes/”lluites”.