Jan Torrella es corona com a sots-campió d’Europa de Pujada Vertical

Miquel Corbera ha estat quart absolut, mentre que la Selecció Espanyola es penja una medalla d'or i dos bronzes per equips

794

No podien començar millors les coses per la Selecció Espanyola de Trail Running i, sobretot, pels nostres esportistes catalans. El jove corredor baganès Jan Torrella (UEC Baga) s’ha proclamat sots-campió d’Europa S20 en la modalitat de Pujada Vertical (Up Hill), en el marc del primer Campionat d’Europa de Trail Running i Mountain Running que s’està celebrant a La Palma.

A les 9 del matí donava el tret de sortida de la categoria sub 20 masculina. Els més joves es posaven a prova en un recorregut exigent. Amb sortida des de Los Canales i arribada a Benejado. Amb una distància de 5,3 km i una mica menys de 800+, on Jan Torrella 32:08 i Marcos Villamuera 32:24, aconseguien les primeres dues medalles per a la selecció, alçant-se amb un segon i tercer lloc, veient-se superats per l’alemany Lukas Ehrle amb un crono de 30:15. Trenta minuts després ho feien les noies, on la noruega Ida Waldal s’imposava amb un temps de 37:02 i les joves Blanca Batllé, Jimena Blanco i Martina Gonfaus, ho feien en un discret tretzè, catorzè i quinzè lloc.

Amb aquests resultats, la Selecció Espanyola de la RFEA aconseguia la medalla d’or per equips S20 masculí i el bronze femení.

A les 10 hores i al centre del Paso, davant del seu ajuntament, ho feia la modalitat absoluta masculina, cursa d’una mica menys de 9 km i 1.000 metres de desnivell positiu, on l’aragonès Dani Osanz amb un temps de 45: 26 aconseguia un tercer lloc que donava a Espanya la seva tercera medalla en aquests campionats. El català Miquel Corbera seria quart amb un temps de 45.55, José Carvalho i Manuel Jimenez, ho feien 4 minuts després en una prova s’ha imposat l’Italià Cesare Maestri. Seguidament prendria sortida l’elit femení, on la suïssa Maude Mathys, no ha donat opció a les seves rivals imposant-se amb un temps de 51:41. La basca campiona d’Espanya, Onditz Iturbe s’ha classificat en onzena posició, mentre que Gisela Carrión (21a) i Silvia Lara (23a) han lluitat fins a l’últim segon per colar-se al top 25.

L’ equip absolut masculí tancava aquesta jornada amb una medalla de bronze, mentre que el femení es classificava en cinquena posició.

Classificacions

Text: Pablo Díaz / Albert Torrent. Foto: RFEA