Resum Trail Setmana Catalunya: 2-3/07/2022

570

Aquesta setmana han participat un total de 2.762 corredors, repartits entre 5 curses per muntanya, dels quals 1.984 van ser homes i 778 dones. La prova amb més participació va ser la Garmin Epic Trail amb 1.585 corredors.

Consulteu tots els podis i resultats aquí

Bon paper dels corredors catalans als Europeus de Trail Running i Mountain Running

Aquest cap de setmana es va disputar a la Palma el primer European Athletics Off-Road Running Championships, dins el marc de la cursa Reventón Trail. Fins a 13 corredors catalans van prendre part representant la Selecció Espanyola, obtenint un bon paper.

Divendres es disputava la prova vertical, on Jan Torrella es penjaria la medalla de plata en categoria sub20, mentre que Miquel Corbera es faria amb la quarta posició absoluta.

Dissabte els corredors s’enfrontarien amb la prova lineal, de 45km, on Nuria Gil es faria amb la medalla de plata, mentre que Anna Comet es classificaria en 5a posició. Oriol Cardona, que partia com un dels grans favorits, abandonaria.

Ja en la jornada dominical es disputaria l’última modalitat, l’Up&Down, on Miquel Corbera, amb la seva 8a posició, seria el millor resultat dels nostres.

La Garmin Epic Trail se celebra amb èxit rotund

I així ho demostren les seves xifres on, com hem dit abans, més de 1.500 corredors es van apropar a Barruera, a l’Alta Ribagorça, per participar en alguna de les 4 curses del programa d’aquesta edició.

Joaquin López i Judit Franch va ser els vencedors de la modalitat Ultra, de 55km, Alain Santamaria i Mireia Pons s’alçarien amb la 24k, mentre que Gael Álvarez i Maialen Muñoz s’emportarien els llorers de la popular 12k. Capítol apart mereix la distància marató, que enguany formava part del calendari de la Copa del Món d’Skyrunning. Raul Ortiz i Oihana Azkorbebeitia van ser els vencedors d’una exigent cursa de 42km i D+2800m, on la Selecció Catalana de la FEEC va tenir un bon paper.  Georgina Gabarró, va ser tercera fèmina, Sergi Garcia (4t), Julen Calvó (6è) i Martí Lázaro (7è). Ja fora del combinat català, Raul Butaci (5è) i Abel Carretero (11è) van ser altres resultats destacats.

Per últim direm que TV3 va tornar a apostar per una retransmissió en directe, després de l’èxit aconseguit en la passada Olla de Núria.

L’Aran by UTMB ja ho te tot llest per a la seva segona edició

La cursa de la Val d’Aran acollirà més de 3.700 corredors procedents de 70 països, fet que la consolida com un dels destins preferits dels corredors, a més que serà una de les dues curses del món considerades com a UTMB World Series Majors. Això vol dir que els 10 primers classificats de cada una de les curses que se celebraran a Val d’Aran tindran plaça directa per participar a l’UTMB en la distància corresponent. Recordem que les distàncies que podran gaudir els participants seran de 160km, 105km, 55km, 15km i 6km.

Breus:

A Arêtes-Beaufort es va disputar la Pierra Menta d’Été, la clàssica d’esquí de muntanya en format estival, on van participar alguns dels corredors de casa nostra. La parella formada per Ona Castellsagué i Anna Cusí es van classificar en quarta posició, a tant sols 4 minuts del podi, que van lluitar fins l’última de les tres etapes.

De França viatgem al Pirineu aragonès, a Ordesa concretament, on es va disputar una de les curses més salvatges del Pirineu, la Os Foratos de Lómenas. Els catalans David Arredondo i David Carrasco van aconseguir la primera i segona posició, després de 100km D+7632m, mentre que Nacho Trinidad i Cèlia Espinós van ser tercers en la modalitat de 55km.

Per últim direm que l’ultrafondista Mònica Guilera ha estat la primera dona en finalitzar l’extrema Travessa Joan Jubany. La de Vilafranca del Penedès va invertir poc més de 27 hores per coronar els 30 pics de la Vallferrera (Pallars Sobirà) en un recorregut alpí de 57 quilòmetres i 6.750 metres de desnivell positiu fregant els 3.000m d’altitud.