La britànica realitza una cursa impecable i cobreix les 268 milles del Pennine Way en un temps récord de 83 hores, 12 minuts i 23 segons, rebaixant en més de 12 hores l’establert per l’irlàndès Eoin Keith al 2016.

Jasmin Paris ha fet història. La nova dona de ferro entra en la llegenda de la Spine Race al cobrir les 268 milles del recorregut amb temps rècord, en una edició marcada pel fort vent, el fred i la pluja. Paris, que va ser mare fa tant sols un any, ha encapçalat la cursa durant un bon grapat de quilòmetres junt amb Eoin Keith Eugeni Roselló. Concretament fins a Howes, a l’entorn de les 20 hores de cursa. Keith, fins avui rècordman de la prova, decidia parar a descansar. Així que Paris i Roselló s’embarcarien en una creuada en solitari fins a Alson, a l’entorn de la milla 194. El català, guanyador a l’any 2013, decidia també descansar vençut per la son i el cansament, mentre que la britànica aprofitava per obrir distància. La justa per emportar-se un triomf somiat.

Paris no es pas una desconeguda en les curses d’ultradistància. De fet, ha estat campiona de la World Series Extreme de la ISF a l’any 2016 i rècordwoman de la Bob Graham, a tant sols dues hores i mitja de l’establert per Kilian Jornet el passat 2018, i Ramsay Round al 2016. A casa nostra, va ser tercera a la Epic Trail Aigüestortes a l’any 2016.

Seguint els passos de Dauwalter i Zimmerman

El que està clar que, contra més llarga sigui la distància en quilòmetres, més s’escurça la distància entre sexes. I no és la primera vegada que el sexe femení s’imposa en una cursa. Podem posar els exemples de la nord-americana Courtney Dauwalter, que aconseguia la victòria absoluta a curses dels Estats Units com la Javelina Jundred 100 o la Moab 200 Endurance Run; o la suïssa Denise Zimmerman guanyant la Swiss Irontrail, de 201km.

Eugeni Roselló abandona

A falta de confirmar les circumstàncies,  Eugeni Roselló ha abandonat la cursa britànica a falta de sis quilòmetres de l’arribada! després de lluitar durant més de 430 quilòmetres. Recordem que era la seva setena participació, on ha aconseguit la victòria al 2013 i el bronze al 2017.