El corredor català Pau Capell rebia el passat divendres el reconeixement com a flamant campió de l’Ultra-Trail World Tour rodejat d’amics i familiars, en una sala Joan Miró de Barcelona plena a rebossar.
El corredor de The North Face, que la temporada que ve també vestirà la marca BUFF, ha aconseguit pujar al sostre de la competició en tant sols en tres temporades, celebrant un bronze al 2016, una plata al 2017 i l’or en aquest passat 2018.
Ha estat més fàcil del que esperaves?
No, ni molt menys. Al final han estat cinc curses durant tot un any i en cada una d’elles hi ha hagut grans rivals. Ha estat difícil però al final he pogut aconseguir el somni de coronar-me campió.
Et vam veure lluitant pel triomf a Ultra-Trail Mt. Fuji amb Dylan Bowman, amb Hayden Hawks a Lavaredo Ultra-Trail. Quina ha estat per a tu la cursa més difícil?
Per a mi, la primera cursa de l’any és la més difícil. A Transgrancanaria van ser 125 quilòmetres lluitant amb tres grans corredors. Al Japó va ser dur el segon lloc quan tenia a Bowman a tocar. A Lavaredo em va preocupar una mica que guanyés Hayden Hawks perquè era un rival directe, a CCC vaig patir molt… Cada cursa ha tingut la seva dificultat. La cirereta del pastís ha estat guanyar la UTWT que era el més important.
Quatre anys t’han fet falta per arribar al capdamunt de l’elit mundial. Quin és el teu sostre?
Al sostre no crec que hagi arribat perquè encara hi ha corredors molt més bons que jo. Però l’objectiu que espero és poder guanyar alguna cursa cada any i afiançar-me en les distàncies.
Que queda d’aquell jovenet que fa cinc anys disputava el Campionat de Catalunya d’ultraresistència amb ganes de menjar-se el món?
Segueixo sent el mateix, amb les mateixes ganes de menjar-me el món però amb una mica més d’experiència. Amb una família que sempre m’ha fet suport i això és per a mi el més important. Els errors es van solucionant però n’apareixen de nous amb altres distàncies.
Un calendari 2019 ple de projectes
La primera de la temporada serà a Transgrancanaria (23 de febrer), on sempre és un plaer tornar on et tracten com a casa. Al març marxarà a la Lapònia noruega on realitzarà el projecte Save The Artic, on recorrerà 255 quilòmetres dividits en quatre etapes fins cercar el punt més septentrional d’Europa, Nordkapp o Cap Nord: “Busco fer una denuncia social sobre el canvi climàtic”. Després viatjarà fins a Argentina per disputar les cent milles de la Patagonia Run (12 d’abril), on s’hi quedarà un mes per competir a Mèxic. L’objectiu de la temporada serà a finals d’agost a UTMB, on intentarà millorar el sisè lloc del 2017 en un any on no estaran ni Kilian Jornet ni Luis Alberto Hernando.