Més de 500 corredors van prendre part de la Pels Camins dels Matxos"
Més de 500 corredors van prendre part de la Pels Camins dels Matxos”. Fotografia Organització PCM

La quinzena edició de la “Pels Camins dels Matxos” serà recordada per l’emocionant final que van protagonitzar els corredors Jessed Hernández (Inverse Team) i Ernest Ausiró (Grifone Team) en la seva modalitat més llarga de 63km i 3.650m de desnivell positiu.

Els dos corredors van tenir un disputat duel durant tot el recorregut, que s’alçava per cims emblemàtics  com el santuari de Bellmunt (1.246m), Cabrera (1.308m) o el cim de Puigsacalm (1.514m). La resolució no va arribar fins a pocs metres de l’arribada situada a Torelló (Osona), on Jessed Hernández es va imposar a l’esprint final amb un temps de 6h34′. El corredor d’Estana va registrar així el segon millor temps de la “Pels Camins dels Matxos”, rècord que mantindrà un any més Iker Karrera en l’edició del 2013 (6h18′). La tercera posició del podi va ser per a Dani Parés (Viusport) amb un temps de 6h42′.

En fèmines, Carme Tort (Buff Pro Team) va complir la seva condició de favorita revalidant el triomf de l’edició passada amb un temps de 8h31′, rebaixant la seva anterior marca en pràcticament mitja hora menys. La segona posició ha estat per a Isabel Castany amb un temps de 9h15′, mentre que Marta Batalla (Borges Trail) ha completat el podi després de 9h23′.

A diferència de la modalitat més llarga, Aitor Obiols (TBOT) i Carles Costa (Fanàtik Trail) van creuar junts la línea d’arribada en un acte d’esportivitat la distància de 48km, amb un temps de 5h38′. La tercera posició també va ser compartida entre Jordi Sala i Jordi Fluvià. En fèmines, Laura Bardolet es va imposar de forma incontestable.

Un total de 542 corredors han participat en aquesta edició i el consoliden, un any més, com un dels principals esdeveniments esportius de la comarca.

Classificacions edició 2016