Cartell de luxe el que tindrà Madeira Island Ultra Trail. La prova portuguesa, que enguany forma part de la Ultra-Trail ® World Tour, tindrà a la línea de sortida un bon grapat de grans corredors de primera fila mundial. El rival a batre serà el local Luis Fernandes (Ludens Clube de Machico), guanyador de l’edició passada i actual posseïdor del rècord de la prova amb l’actual traçat (14:36:19). Entre els favorits trobarem al portugués Armando Teixeira (Salomon Suunto Portugal) -guanyador al 2012-, al nord-americà Zach Miller (Nike Trail Elite), el francès Antoine Guillón (Team Globetrailers) o el nepalí Sange Sherpa (WAA Team).

Luis Fernandes, guanyador de l'edició passada. Foto Silvio Silva
Luis Fernandes, guanyador de l’edició passada. Foto Silvio Silva

També hi prendran part Iker Karrera, Miguel Heras i el mallorquí Tòfol Castanyer (Salomon Etixx), que participarà després de proclamar-se Campeón de España de Trail de la RFEA fa tant sols quinze dies. Entre la vintena de corredors catalans trobem a Jordi Gamito (WAA Team), Toti Bes i David Coma (Compressport Recuperation Team) i a Pau Capell (Compressport). Després de la tercera posició a Transgrancanaria, el santboià sortirà “sense pressió i molt conservador”, sabedor que el seu principal objectiu és acumular experiència i quilòmetres per a la Ultra-Trail ® Austràlia el proper mes de maig.

En fèmines, la portuguesa Ester Alves (Salomon Suunto Portugal) partirà com a gran favorita per revalidar el triomf de l’edició passada. Encara que no ho tindrà fàcil davant la francesa Emelie Lecomte o la suïssa Andrea Huser (Mammut).

L’ultratrail, de 115km i 7.000 metres de desnivell positiu, partirà el proper dissabte a les dotze de la nit de Porto Moniz, a l’extrem oest de l’illa, i recorrerà el seu accidentat relleu atravessant frondosos boscos i espectaculars “levadas”, coronant el Pico Ruivo (1.862m) i Pico de Arieiro (1.810) com a punts culminants de l’exigent recorregut, fins a cercar l’arribada a la localitat de Machico, a l’extrem est.

Madeira1

A més de la distància més llarga, també es disputaran fins a tres proves més: la Ultra, de 85km i 4.400m de desnivell positiu, la Marathon de 43km i 1.100m de desnivell positiu i la Mini de 16km i 350m de desnivell. Entre les quatre proves, l’illa rebrà fins a un total de dos mil participants.

Foto portada (c) Tiago Sousa