Arriba Sant Jordi, la diada més important de Catalunya, on l’acció de regalar llibres i roses és un acte d’afecte per als que més estimes.

A Ultres Catalunya volem fer-vos quatre propostes per aquest dia tant especial. Quatre llibres sobre el córrer però amb persepctives ben diferents que us ajudaran a veure la seva pràctica des de diversos àmbits.

llibres1

“100 curses que has de fer alguna vegada a la vida” de Sebas Guim, Cossetània Edicions

Sebas Guim, periodista i corredor, ens desgrana de forma plàcida i captivadora cada una de les cent curses que caldria fer a la vida. Ofereix un ampli ventall d’esdeveniments de diferents tipus i modalitats pel voltant del món, amb la intenció d’atrapar al lector a fi de transportar-lo mentalment a illes, entre muntanyes o sobre deserts de dunes.

Al llarg de les 216 pàgines no podien faltar les curses clàssiques d’asfalt, com la Marató de Nova York, la Behobia-Sant Sebastián o la Cursa de Bombers de Barcelona; les de muntanya com la Ultra Pirineu, Transgrancanaria o la Zegama Aizkorri Mendi Maratoia, considerada per molts com la millor cursa de muntanya del món. Però també ens aproxima a llocs remots com l’Antàrtida, a Sibèria, al desert del Sàhara o la Gran Muralla xinesa.

“Córrer sense lesionar-se és possible” de Eva Ferrer Vidal-Barraquer, Cossetània Edicions

La doctora Eva Ferrer, especialista en Medicina de l’Esport, ens explica de forma molt pràctica la informació que tot corredor hauria de tenir en compte per no caure lesionat. O, si més no, poder evitar recaure una nova lesió.

Descriu els factors que porten al corredor a lesionar-se, les lesions més comuns i el treball específic per a recuperar. Sense dubte, un dels llibres que tot corredor hauria de tenir en la seva tauleta de nit.

llibres5

“Sport & Cook” d’Astrid Barqué, Viena Edicions

Astrid Barqué, educadora alimentària en hàbits i cuina saludables i col·laboradora d’Ultres Catalunya, ens descobreix com incorporar aliments saludables i naturals a la nostra dieta esportiva per aconseguir el màxim de rendiment possible.

En el llibre parla amb alguns dels millors esportistes del país i comparteix amb els lectors els seus consells d’alimentació. A més, incorpora fins a 33 receptes fàcils, pràctiques i saludables, especialment pensades per als que no tenen gaire temps perquè després han de marxar a entrenar.

“Corriendo hacia lo imposible” d’Albert Jorquera, Lectio Ediciones

“Corrent cap a l’impossible”, Cossetània Edicions

Albert Jorquera, periodista i corredor d’ultratrails, ha aconseguit que el seu llibre arribi a la tercera edició en català des de que al 2014 sortís a la venda. Ara, i de la mà de Lectio Ediciones, arriba a les llibreries la seva edició en castellà per a que tots els amants del trailrunning puguin seguir viatjant apassionadament cap a l’ultrafons.

Á través de la seva experiència, ens explica com escollir i preparar-se per afrontar una cursa de llarga distància. Ens fa veure que amb motivació, sacrifici i esforç podem superar el repte que ens proposem. A més, desgrana amb tot luxe de detalls la seva experiència com a finisher a l’Ultra Trail du Montblanc i fa un repàs dels ultratrails més emblemàtics i salvatges del món.