Amb una meteorologia inusual a l’illa eivissenca amb vent, fred, pluja i aiguaneu, es celebrava el passat cap de setmana la Tres Días Trail Ibiza. La seva quarta edició congregaria a més de dos- cents corredors en un esdeveniment repartit de divendres a diumenge, que permetria conèixer els racons més emblemàtics de l’illa com Sant Antoni, Sant Josep i Es Cubells i coronar els seus cims més representatius, com Sa Capelleta, Sa Talaia o el Puig d’en Serra.

En la jornada sabatina, la organització omplia el ventall de possibilitats amb tres exigents recorreguts de 85, 46 i 24 quilòmetres. La Ultra Trail, de 85 quilòmetres i 3.704m de desnivell positiu, va tenir com a guanyador al jove eivissenc Javier Ferrer (9h04’58”), que va mantenir un interessant pols per la victòria amb el català Jesús Fraile (Team Segurartic), als que la diferència final entre ambdós va ser de tant sols quatre minuts: “El recorregut és realment preciós, corrible en la seva primera part i força trencacames en la segona. He pogut aguantar les envestides de Ferrer fins al quilòmetre 28, però he tingut que baixar el ritme si volia assegurar la segona posició. Molt content de tancar la temporada amb aquest resultat”. En fèmines, victòria en solitari de la italiana Francesca Canepa amb un temps de 10h29’38”. La bisbalenca Gemma Avellí (AE Matxacuca), encara arrossegant un notable cansament del passat Tor des Geants, aconseguiria alçar-se amb una sisena posició femenina i segona veterana.

Clar color català en la marató

Tot i no tractar-se de la prova reina, la modalitat intermèdia amagava un circuit trencacames de 46 quilòmetres i un desnivell de poc més de 2.000m, aprofitant el traçat del recorregut ultra trail. El català Carlos Ramírez (Team Segurartic), amb un temps de 4h40’05”, es va emportar la victòria en un ajustat final amb el corredor David Delgado. En l’apartat femení, Joanna Redondo (Run BCN) va aconseguir una incontestable victòria després de 5h59’59”, a més de mitja hora de les seves perseguidores. Amb aquest triomf, junt amb  els bons resultats de les etapes de divendres (10km) i diumenge (10km), li permetria a Redondo proclamar-se vencedora absoluta femenina de la competició. “El recorregut que s’ha treballat la organització de la Tres Días Trail Ibiza és espectacular. La combinació del paisatge entre platja i boscos de pins a través de sinuosos corriols i en un circuit realment trencacames ha estat totalment encertat”.

En la cursa de 24 quilòmetres, triomf del marroquí Abdelfatah Dalal (Club Nutritain Sport) amb un temps de 2h01’44” per davant del mallorquí Tòfol Castanyer (Salomon), mentre que Marta Robert (Club Bfit Runners) ho feia en dones amb temps de 2h39’04”.