Saldes (Berguedà) va ser l’epicentre de la segona prova del circuit Xtrail Marathon Cup, reunint prop de 350 corredors en el privilegiat entorn del Paratge Natural d’Interès Nacional del massís del Pedraforca i la Serra d’Ensija.

Tal i com estava previst, la pluja, la boira i la calamarsa van fer acte de presència a partir de mig matí i va afectar en el desenvolupament de la Saldes Xtrail. Sobretot en la modalitat Marató, on es va decidir neutralitzar gran part dels participants a l’alçada del Portet i evitar les parts més altes del recorregut, com el Cap de Gallina Pelada i el refugi d’Ensija.

La marató, amb final d’infart

La marató va ser la modalitat més emocionant, on José Antonio Pérez, José Manuel Torrico i Adrià Matas van protagonitzar un autèntic duel per a la victòria, alternant-se en les primeres posicions durant bona part del recorregut. A falta de dos quilòmetres, José Antonio Pérez va aconseguir posar-se al capdavant i creuar la linea d’arribada en solitari amb un temps de 4 hores, 19 minuts i 1 segon, a poc més d’un minut respecte Torrico i Matas. En dones, Miriam Moreno va ser l’única fèmina en completar la totalitat del recorregut i evitar la neutralització, completant els 40 quilòmetres en 5 hores, 53 minuts i 39 segons. Paula Huertas (5:10:01) i Maite Rivero (5:11:55), segona i tercera respectivament, patirien les conseqüencies del diluvi i realitzarien el recorregut alternatiu previst.

Miriam Moreno, guanyadora Saldes Xtrail 2018 | Six Pro®

Els recorreguts Trail i Short, d’igual bellesa

La modalitat Trail, de 21 quilòmetres i 1.582m de desnivell positiu, va aprofitar el mateix traçat que la modalitat marató fent una incursió directa a la Serra d’Ensija. En homes, Ferran Alboquers va ser el guanyador amb un temps de 2 hores, 27 minuts i 32 segons, per davant de David Frias (2:29:20) i la dupla Aleix Cunillera i Joan Morera (2:32:21) que compartirien posició. En dones, la joveníssima Maria Gil es va proclamar vencedora després de 3 hores, 3 minuts i 47 segons, a menys d’un minut de Vanessa Chirveches (3:04:36) i Erika Núñez (3:16:00).

La festa es va arrodonir amb la modalitat Short, de 10 quilòmetres i 674m de desnivell positiu, que va recórrer l’entorn de Saldes. Joan Miras es va proclamar vencedor pràcticament a l’esprint (1:01:00) per davant de Vicente Romero (1:01:17) i Miguel Ángel González (1:02:58), mentre que Verónica Granda ho feia en fèmines (1:23:34) imposant-se a Ana Belén Lillo (1:27:02) i Alícia Ruiz (1:35:23).

La Xtrail Marathon Cup es reprendrà el proper 1 de juliol a la localitat de Lles (Cerdanya), sent l’ultima prova de la tercera edició del circuit. Ja podeu fer les vostres inscripcions al web de l’organització. Ultres Catalunya, com a mitjà oficial del circuit, us ho explicarà amb tot luxe de detalls.