La Compressport Trail Menorca Camí de Cavalls 2018 va celebrar la seva setena edició el cap de setmana passat convertit en un dels esdeveniments esportius més importants de les Illes Balears, reunint a més de 1.500 corredors.

El manresà David Carrasco (80è) ens explica de primera mà com va ser la seva participació a la prova reina, de 185km i un desnivell positiu de 2.863m, finalitzant amb un temps de 32h05’27”.

Menorca, aquesta illa que enamora només escoltant el seu nom, ja tornavem a ser aquí un any després de completar els 100km del Trail Costa Nord. Aquest cop ens presentàvem per participar a la prova reina de 185km o, el que és el mateix, la volta sencera a l’illa. Després de la recollida de dorsals i el briefing de dijous, tocava calçar-se bé perquè la festa era a punt de començar.

El recorregut arrencava des de Ciutadella cap a la costa nord. Per a mi la més salvatge, amb penya-segats, roques i molta natura. Passem per llocs preciosos com el far de Punta Nati, Cala Pilar, Pregonda i Binimel·la. Em trobo còmode al capdavant de la cursa, tot sabent que la posició era irreal i que no em portaria enlloc. Arribat a Es Castell, toca descansar unes tres hores i mitja, per tornar a sortir a dos quarts d’una de la matinada tal i com marca el reglament per al primer grup. L’avituallament és molt complert, amb pasta, arròs, pollastre, galetes i varietat de productes de la zona. A més, podia rebifar gràcies al servei de massatge, podologia, dutxes i àrea de descans. 

A Es Castell conec a en Kiko, un noi de Parets que tenia un bon motiu per acabar la cursa. És llavors quan vaig saber que acabaríem. Deixaria de ser corredor per ser persona i intentar ajudar per a que aquell noi acabés tant si com no.

Endinsada la nit, en Kike i jo avançàvem per la costa sud contemplant tot allò que deixàvem enrere, com Binibèquer, Cala en Porter, Sant Tomàs, Cala Galdana, Macarella, Turqueta i una multitud de cales d’una bellesa indescriptible, platges de sorra blanca i aigua de blau turquesa, molt diferents a les de la cara nord. I és que Menorca realment és un paradís.

Amb les primeres llums del dia vaig aconseguir el meu somni d’arribar de nou a Ciutadella i entrar de la mà de la meva germana Maria, una imatge que havia visualitzat molt els últims mesos. I l’alegria d’en Kiko, abraçat al seu fill Pol, podent dedicar aquest petit triomf al seu pare..

Aprofito aquestes ratlles per felicitar la tasca de tot l’equip organitzatiu del Trail Camí de Cavalls i agraïr el tracte rebut. Gràcies menorquins!


Antoine Guillon y Pere Lluís Garau, guanyadors ex aequo TMCdC

CLASSIFICACIÓ FINAL:
1. Pere Lluís Garau (Altura-Sports Lloseta): 19:21:21
1. Antoine Guillon (Team Globetrailers): 19:21:21
3. Gerard Morales (Buff): 19:32:01

1. Tina Ameller (Menorca Trail): 26:56:53
2. Eva Orives: 27:31:09