Els Bastions celebrarà els propers 2 i 3 de juny la seva vuitena edició, marcada de nou per la meteorologia, obligant a l’organització a modificar part del recorregut.

Degut a la quantitat de neu en les zones més altes de la Vall de Ribes, l’organització ha decidit modificar el traçat de la Ultra, Trail i Marathon, evitant alguns colls i pics que presenten grans cornises amb acumulació de neu. La decisió s’ha près també per l’estat dels accesos d’evacuació i avituallaments, prevalent la seguretat dels participants.

La modalitat Ultra farà un recorregut de 93 quilòmetres i 6.005m, una mica menys de l’itinerari original. Tram modificat (a tenir en compte també per la Trail i Marathon): Un cop coronat el Puigmal (2.913m) es baixarà al santuari de Núria, es remuntarà el torrent de Finestrelles sense arribar a la carena. Es baixarà per la Coma d’Eina per empalmar els torrents de Nou Fonts i Nou Creus i accedir a l’avituallament de Pic d’Àliga. S’anirà al refugi de Coma de Vaca a través del coll de Torreneules i vorejarà el Balandrau amb descens fins a Pardines. A partir d’aquí resseguirà l’itinerari original amb ascens al Taga i la Covil per la Serra Cavallera i Serra de Montgrony.

En quant al material obligatori pels participants de la Ultra i Trail, serà imprescindible fer ús de les polaines i pantalons llargs o malles llargues (poden ser curts si combinats amb mitjons cobreixen totalment les cames) sobretot en els trams amb neu, a més del  material marcat en el reglament de la prova.