Aquest diumenge 20 de maig es celebrarà a Saldes (Berguedà) la segona prova del circuit XTrail Marathon Cup 2018, amb presència d’uns 350 corredors. El Paratge Natural d’Interès Nacional del Massís del Pedraforca i la Serra d’Ensija, escenaris de luxe.

Sembla que la neu no vol acabar de marxar en aquest hivern inusualment llarg i, tal com va passar el passat mes de març a Borredà, l’element blanc tindrà presència en les cotes més altes de la Saldes XTrail. Tot i això, s’ha pogut mantenir pràcticament en la seva totalitat el traçat original dels circuits de 42, 23 i 10 quilòmetres. Aquest era l’aspecte que mostraven les zones més elevades de la Serra d’Ensija, gravat ahir mateix:

EL NOSTRE PATI DE CASA 😳 Com xalarem aquest diumenge a Saldes❗️ Ahir vam comprovar que el recorregut està 🔝 i que serà fantàstic!! Últim dia d’inscripcions 😱❗️❗️❗️ #xtrailmarathoncup

Gepostet von XtrailMarathon am Mittwoch, 16. Mai 2018

La marató, de 40 quilòmetres i 2.500m de desnivell positiu, serà el plat fort de la jornada. S’endinsarà al Parc Natural Cadí-Moixeró visitant el santuari de la Mare de Déu de Gresolet i arribarà al refugi Lluis Estasen pel Collell. Després farà una incursió per la Serra d’Ensija amb un ascens vertiginós al Cap de Gallina Pelada (2.317m), punt culminant de la cursa, i tornarà a Saldes. Entre els corredors més destacats trobem a Pau Capell, Alberto Vinagre, Adrià Matas, José Torrico, Esteve Olivé, José Antonio Pérez, IvanArtigas,  Uri Prat, Carles Sánchez, Roser Español, Clàudia Tremps i Miriam Moreno.

La modalitat trail, de 21 quilòmetres i 1.582m, aprofitarà el mateix traçat que la marató però es dirigirà directament des de Saldes cap a la Serra d’Ensija. Gonzalo Pedroche i Cèlia Espinós semblen, a priori, els corredors amb més opcions a podi.

La festa s’arrodonirà amb la modalitat Short, de 10 quilòmetres i 674m de desnivell positiu, que visitarà les rodalies de la entranyable població berguedana com el castell de Saldes i el mirador de Gresolet.