Kilian García i David Vallverdú proven sense èxit la Travessa Joan Jubany

2117

Els tarragonins Kilian García i David Vallverdú (CE Alliberadrenalina) van intentar completar divendres la Travessa Joan Jubany. Un repte que, des de la seva publicació, ha despertat l’interès de molts ultreros i que enguany, a falta de curses, busquen omplir el buit competitiu.

L’inici i final de la travessa se situa a la plaça d’Àreu (Pallars Sobirà) i la volta en sentit contrari a les agulles del rellotge. El recorregut corona fins a 30 cims, 26 de principals i 4 de secundaris, en un terreny extremadament alpí amb trams de certa dificultat. Entre els cims més destacats trobarem el Monteixo, el Pic de Medacorba, la Pica d’Estats, el Sotllo o el Pic de Baborte.

Els dos corredors van realitzar una bona part de l’extrem i accidentat recorregut, però “després de 25 km en un total de 16 hores i a falta de 32 km incloent el tram tècnic de la Pica d’Estats, vam decidir posar punt final al repte i tornar a Àreu des de l’Estany Areste, veient que hauríem de passar un dels trams més difícils de nit i amb tempesta”, ha comentat Kilian García a través de la seva xarxa social. “La Joan Jubany és la proposta més difícil a la que m’he enfrontat fins al moment. La dificultat tècnica de l’itinerari ens feia alentir molt el ritme. Cal conèixer bé el terreny abans d’aventurar-s’hi”, ha afegit.

Per la seva banda, en David Vallverdú admitia que la ruta és realment espectacular, però que “no és apta per a tothom. Amb les escapatòries que existeixen no hi ha massa capacitat de reacció. No està feta per fer en etapes ni tens cap aixopluc. Tot i el track, cal tenir nocions i experiència en alta muntanya per passar algun pas exposat de la cresta, buscant la millor opció per superar-lo. Tot i això, hi tornarem per completar-ho”.

En les pròximes setmanes s’espera que altres experimentats corredors intentin completar amb èxit la Joan Jubany.

Fotos: David Vallverdú