Després de l’exhibició a Sierre Zinal fa dues setmanes, res fa pensar que Kilian Jornet no tornarà a demostrar al món sencer el perquè és considerat com el millor corredor de la història del trailrunning. Se’l veu àgil, més prim, més ràpid, analitza cada detall i prepara amb consciència la morfologia de cada cursa.

A més, després de guanyar-ho tot ha trobat un nou al·licient: fer-ho com el millor. Si a Sierre Zinal va batre un rècord que perdurava des de feia setze anys, aquest cop viatja a Pikes Peak Marathon per intentar apropar-se a la impressionant marca que va establir Matt Carpenter en 1993, en 3:16:22. Una autèntica bogeria. De fet, el corredor que s’ha apropat més a la llegendària marca va ser el mexicà Ricardo Mejía en 1995, amb 3:21:32. En 2012 Kilian Jornet va convertir-se en el segon europeu en aconseguir el triomf a Pikes Peak (3:40:26), lluny de la marca de Carpenter. Per tant, estem parlant d’un rècord pràcticament inabastable.

La Pikes Peak Marathon és una de les curses de muntanya clàssiques de Colorado (EUA) que data del 1956, sent una de les més antigues del continent americà. La seva premissa és senzilla: anar des de la ciutat de Manitou Springs, a 1.920m,  fins al cim del Pikes Peak a 4.302m i tornar, a través del sender miner Barr desenvolupat en 1914 pel mateix Fred Barr. Aquest any forma part de la Golden Trail Series per segon any consecutiu.

A priori, els que més s’apropen a l’excepcional estat de forma de Kilian siguin Rémi Bonnet i Bartlomiej Przedwojewski. El francès ja compta amb una victòria a Pikes Peak en 2017 i arriba amb una cinquena posició a la Marató de Montblanc, desè a la Dolomites Skyrace i vuitè a Sierre-Zinal. Millor temporada la de Przedwojewski, amb un segon lloc a Zegama, un bronze a la Marató de Montblanc i el cinquè a les Dolomites Skyrace. En un segon esglaó ja afegiríem a noms com  Francesco Puppi, Marc Lauenstein i Tim Freriks.

En dones, l’absència de Megan Kimmel per lesió obre el camí a Maude Mathys. La suïssa arriba pletòrica després de la seva victòria a Sierre Zinal i, a l’igual que Kilian, establint un nou rècord. Precisament va ser Kimmel la que va aconseguir l’any passat un nou registre femení a Pikes Peak rebaixant-lo fins a les 4:15:04, catorze segons menys que l’establert per Lynn Bjorkland en 1981. La francesa Amandine Ferrato, la jove noruega Yngvild Kaspersen i la catalana Eli Gordón seran els altres noms propis a tenir en compte.

La cursa arrencarà diumenge a les 7 del matí (15h hora catalana).

Foto portada © Marta Bacardit Photography