Zaid Ait Malek s’exhibeix amb un bronze a Matterhorn Ultraks. Johanna Åström i Daniel Antonioli vencedors

1287

Zaid Ait Malek aconsegueix el bronze amb una autèntica exhibició en el tram final de cursa. El catalans Silvia Puigarnau i Marc Pinsach, entre els vuit millors en una de les curses més tècniques del circuit de les Migu Run Skyrunner® World Series.

Aquest matí s’ha disputat a Zermatt (Suïssa) una de les curses per muntanya més espectaculars del circuit mundial Migu Run Skyrunner® World Series: la Matterhorn Ultraks «EXTREME». Sota l’atenta mirada de l’esvelta figura del Matterhorn, el seu recorregut de 25 quilòmetres i 2.876m de desnivell positiu combina tot allò que una cursa d’autèntic skyrace ha de tenir: alçada –un 25% del traçat és per sobre dels 3.000m-, un traçat tècnic amb passos per crestes i glaceres i un entorn realment colpidor.

El japonès Ruy Ueda, segon classificat de la general del circuit, partia com un dels principals candidats al podi. Però una inoportuna lesió l’ha deixat en fora de joc a última hora. Amb aquestes premisses, el corredor que n’ha sortit vencedor ha estat l’italià Daniel Antonioli. El corredor de LA SPORTIVA s’ha posat al capdavant de la cursa ja en els primers instants, seguit de ben a prop per uns combatius Alexis Sévennec, Martin Anthamatten i Christian Mathys. Però en el segon ascens ha pogut treure una lleugera avantatge respecte al grup perseguidor i aguantar-lo fins a creuar la línia d’arribada. Això sí, no excepte d’emoció. El suís Christian Mathys ha posat la directa en el descens i poc li ha faltat per atrapar a Antonioli, quedant-se a tant sols vint segons de l’italià. Més espectacular ha estat l’assoliment del bronze, reservat per Zaid Ait Malek. L’hispano-marroquí, a l’igual que a Livigno, ha fet un descens estratosfèric deixant bocabadats a uns Anthamatten i Sévennec que res han pogut fer davant l’energia de Zaid.

Marc Pinsach, vuitè, ha estat el millor català. El corredor de Dynafit s’ha mostrat fort i constant durant la primera meitat de cursa, on es col·locava en sisena posició ben a prop de Zaid Ait Malek, a tant sols sis minuts del líder. Però ha pagat l’esforç en l’últim descens, això sí,  aconseguint enfilar-se en el TOP10 en una cursa realment exigent. Un altre català, Eric Moya, ha estat tretzè.

La sueca Johanna Åström, que arribava a la cita com a gran favorita després del rècord aconseguit a la passada Tromsø Skyrace, ha tornat a vèncer amb una autèntica exhibició dominant de principi a fi. Corredores amb talent sobre terreny tècnic, com Holly Page, Hillary Gerardi, Elisa Desco o Elena Rukhlyada, no han pogut fer res davant la superioritat de la sueca. Tot i que no es pot dir blat fins que no estigui al sac i ben lligat. La nord-americana Hillary Gerardi ha fet una cursa de menys a més passant de la sisena posició en el primer ascens a disputar-li la victòria a Åström en la part final, encara que li han faltat uns quilòmetres per aconseguir l’objectiu i es conformaria amb la segona posició. La romanesa Denisa Dragomir completaria el podi femení.

La catalana Silvia Puigarnau ha realitzat una molt bona cursa. Tot i començar un pel endarrera, ha anat a més a mida que passaven els quilòmetres, exhibint-se en la part final on aconseguiria entrar en sisena posició.

Classificació: 1. Daniel Antonioli (3:30:15), 2. Christian Mathys (3:30:35), 3. Zaid Ait Malek (3:31:24); 1. Johanna Åström (4:12:51), 2. Hillary Gerardi (4:14:48), 3. Denisa Dragomir

Fotografies © skyrunning.com