La quarta edició dels Trail Awards Territorio Trail Media ja tenen guanyadors. Els premis, nascuts al 2014 de la mà del programa radiofònic Territorio Trail de Jucal Radio i amb la col·laboració de la coneguda marca Salomon, ha rebut més de trenta mil vots en una votació oberta a tots els seguidors del programa per escollir els millors corredors i curses per muntanya, tant a nivell nacional com internacional.

El corredor català Kilian Jornet ha rebut la Trail Award d’Honor en reconeixement per la seva trajectòria durant aquest 2017, sobretot per la fita al conquerir l’Everest en dues ocasions i arrodonir el seu projecte Summits of my life.

Everest Trail Race, organitzada per una empresa catalana, ha obtingut el major nombre de vots com a millor cursa internacional per etapes.

Els altres guardons d’aquesta temporada han estat els següents:

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA ESPANYOLA PER ETAPES: Riaño Trail Run

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA INTERNACIONAL NO ULTRA: Dolomites Sky Race repeteix el guardó de la temporada passada.

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA INTERNACIONAL ULTRA: Ultra-Trail Mont Blanc segueix sent l’icona del trailrunning mundial i repeteix per quart any consecutiu.

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA ESPANYOLA NO ULTRA: Marató dels Dements. Amb sorpresa, pren el relleu a la Zegama Aizkorri que havia dominat en els últims anys.

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CURSA ESPANYOLA ULTRA: Transvulcania confirma la predilecció dels aficionats per la cursa de l’illa canària.

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CORREDORA INTERNACIONAL: Caroline Chaverot repeteix guardó a pesar de la seva temporada irregular, on destaca l’espectacular actuació en la Hardrock 100.

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CORREDOR INTERNACIONAL: François D’Haene, sense discusió, el millor. A més de guanyar la partida a Kilian Jornet en la passada UTMB, s’ha embutxacat el títol de la Ultra Trail World Tour.

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MILLOR CORREDORA ESPANYOLA: Eva Bernat. La valenciana tanca la temporada amb el títol de la Copa de España FEDME i una victòria de prestigi en la marató de Transvulcania.

TRAIL AWARD TERRITORIO TRAIL MEDIA MEJOR CORREDOR ESPANYOL: Luis Alberto Hernando. El burgalès s’ha alçat com a guanyador de les Skyrunning Ultra.

Foto portada (c) Marta Bacardit