Segons el diari digital nepalès The Himalayan Times, l’alt risc d’allaus a la zona de la cascada de gel del Khumbu, per sobre del camp base de l’Everest, ha fet abandonar almenys a tres escaladors en el seu intent d’ascens a l’Everest en aquesta tardor. Aquests serien Joseph Vernachio i Tim Emmett, de l’expedició Madison Mountaineering, i el polonès Rafal Maciej Fronia, de l’atrevida expedició comandada per l’alpinista Andrzej Leszek Bargiel que vol realizar un descens de l’Everest amb esquís i sense utilizar oxigen.

Andrzej Leszek Bargiel, juntament amb els altres tres membres de l’equip, i el propi Kilian Jornet segueixen amb la seva aclimatació mentre l’equip fixador de cordes obria la ruta dels glaciars al campament I del camp base del Mont Everest, han afegit les fonts.

El mal temps també ha obligat a una expedició polonesa de deu membres, dirigida per Marcin Piotr Kaczkan, a retirar-se en el seu ascens al Mont Lhotse en aquesta temporada de tardor.

Tot i aventurar-nos el passat 17 de setembre en apostar per una possible travessa Everest-Lhotse per part de Kilian Jornet, en aquestes condicions és pràcticament impossible la seva realització. Pel moment no hi ha informació sobre les intencions del propi Jornet i dependrà molt de les condicions dels diferents corredors de gel i neu.

Foto: Andrzej Bargiel