La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha fet públic aquest matí el calendari de la vuitena edició de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència. La principal novetat de la competició és la reducció de quatre a tres proves, quedant de la següent manera:

Ultra Trail Muntanyes Costa Daurada (21 d’abril): La veterana prova celebrarà la seva setena edició amb novetats en quant a recorreguts. Allarga la seva modalitat més dura fins als 105 quilòmetres i 4.800m de desnivell positiu.

Ultra Trail Estels del Sud (12 i 13 de maig): La cursa d’ultraresistència a través del massís dels Ports celebrarà una nova edició sense novetats en quant al recorregut, però es convertirà en seu del Campionat de Catalunya individual i per equips.

Ultra Trail Trepitja Garrotxa Solidària (13 i 14 d’octubre): La prova de l’Alta Garrotxa tornarà a formar part de la competició un any més amb una lleugera modificació en el seu recorregut més llarg, que es redueix als 87 quilòmetres i 4.400m de desnivell positiu.

Resultarà guanyador de les #ultresfeec l’esportista que obtingui més punts en el conjunt de les tres proves. Per a la seva participació, serà obligatori l’expedició d’un certificat mèdic que acrediti l’aptitud i manca d’impediments per a participar en curses d’ultraresistència, amb una vigència menor a 12 mesos des de la data d’expedició, així com una declaració responsable del participant. Aquests documents els podreu gestionar a través d’aquest enllaç.

La Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència i la recent creada Lliga Catalana Ultra Trails seran els dos circuits de curses per muntanya de llarga distància a Catalunya per aquest 2018.