La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha anunciat el calendari de la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència per aquest 2023. Tot i els entrebancs per tirar endavant la competició, finalment seran dues les proves que conformaran la seva onzena edició.

La primera parada es realitzarà a Berga, dins el marc de la Berga Trail. La prova, organitzada per l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, se celebrarà el proper 20 de maig sent la seu també del campionat de Catalunya per equips.

L’ Ultra Ensija, de 60km i D+3414m, serà la que puntui per la Copa i decidirà l’equip campió de l’especialitat. El recorregut permetrà gaudir de les grans belleses que trobem al Berguedà: la Serra de Queralt, els Rasos de Peguera amb el Pedraforca de fons i el pas pel mig de prats d’alta muntanya.

La segona i última prova es desplaçarà a Oix (Alta Garrotxa) amb la disputa de la Trepitja Garrotxa. Organitzada pel Centre Excta. d’Olot, es realitzarà el 21 d’octubre i permetrà conèixer l’Alta Garrotxa en profunditat. El recorregut, de 84km i D+4500m, passarà pels llocs més espectaculars de la comarca, com el Puig Ou, el Puig de les Bruixes, el Comanegra, Sant Aniol d’Aguja, Beget i Talaixà.

Els guanyadors de la Copa tindran premis en metàlic que seran 300 euros pel guanyador, 250€ pel segon, 200€ pel tercer, 150€ pel quart i 100€ pel cinquè.

Nascuda al 2011 fruit de l’esforç i l’empenta de les entitats organitzadores i del que aquí subscriu, la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència va ser pionera en el seu dia a l’Estat espanyol, sent la primera d’aquestes característiques.

Text: Albert Torrent. Foto: Guillem Casanova