Arriba Sant Jordi, la diada més important de Catalunya, on l’acció de regalar llibres i roses és un acte d’afecte per als que més estimes.
A Ultres Catalunya volem fer-vos quatre propostes per aquest dia tant especial. Quatre llibres sobre curses per muntanya amb una visió ben diferent uns dels altres.
“Lluita pel que vols i estima el que tens”, de Pau Capell. Editorial Cossetània (català) i Lectio Ediciones (castellà)
Pau Capell narra, de forma íntima i personal, les seves vivències en aquest esport i la seva progressió fins a convertir-se en corredor professional. Explica els seus inicis, els moments més especials que ha viscut amb la família -una peça clau a la seva vida-, els entrebancs, algunes de les situacions límit que ha viscut en les curses i la seva progressió fins a fer realitat el seu somni: proclamar-se campió a l’Ultra-Trail del Montblanc (UTMB).
Un llibre imprescindible si voleu conèixer una mica més a un dels millors corredors per muntanya de casa nostra. Un llibre ple de sinceritat, passió i esforç.
“La marató del sucre. Diabetis, una cursa sense meta”, d’Andreu Simón. Editorial Efadós
Andreu Simón somiava ser bomber, però la diabetis era una de les exclusions mèdiques que ho impedia. Córrer per muntanya el va ajudar a sobreposar-se i a plantejar-se la malaltia com una cursa més. Conviure amb la dificultat l’ha portat tant al descobriment personal com a aconseguir podis a curses de renom.
El corredor català relata, de manera personal, la seva trajectòria que testimonia tant els èxits com les decepcions que comporta una malaltia esclavitzant com la diabetis. La seva experiència personal no et deixarà indiferent perquè conté tots els ingredients d’una gran aventura: lluita, amor, èxit, fracàs, i, sobretot, un grau elevat d’incertesa permanent.
“Córrer i competir per pensar i viure”, de Marc Pinsach. Editorial Columna Edicions
L’esquiador i corredor català Marc Pinsach ha escrit aquest llibre que reflexiona sobre competir i créixer, sobre l’èxit i el fracàs, les expectatives i la realitat, i sobre què vol dir deixar enrere el fet de ser una jove promesa dels esports de muntanya per passar a ser una vella glòria. Tot això en el marc de les curses d’alta muntanya més espectaculars del món i amb una profunditat i habilitat narratives extraordinàries.
Un llibre reflexiu i ple de filosofia d’algú que ha gaudit de l’èxit però també ha hagut de fer front al fracàs.
“Córrer per amor”, d’Anna Comet. Editorial Columna Edicions
Per a Anna Comet, el fet d’estar embarassada no va entrar en conflicte amb la seva activitat com a corredora d’alt nivell. La recent guanyadora de la Marathon des Sables va decidir seguir amb la seva activitat, adaptant-se al moment i assessorant-se per professionals de la salut, corrent fins a quatre dies abans del part. Comet transmet a través d’aquest llibre que embaràs i activitat física no són incompatibles, tot i que gran part de la societat ho pugui creure. De fet, cada vegada hi ha més estudis científics que afirmen aquesta compatibilitat. Tornar a la competició d’alt nivell al cap de pocs mesos del part també demostra que la maternitat i l’esport es poden compaginar.