L’actualitat del cap de setmana: 15-16/04/2023

500
Una 'Pels Camins dels Matxos' històrica, protagonista del cap de setmana

Aquesta setmana han participat un total de 5.683 corredors, repartits entre 14 curses per muntanya, dels quals 3.790 van ser homes i 1.893 dones. La prova amb més participació va ser la Pels Camins dels Matxos amb 1.075 corredors.

Anna Pujol i Andreu Simón, els noms propis de la Matxos 2023

Andreu Simón va passar a la història de la Pels Camins dels Matxos en ser el primer corredor de les 21 edicions disputades en completar els 63km de recorregut en menys de 6 hores. El de Sant Vicenç dels Horts, que ja era l’actual recordman de la prova, va deixar el llistó en 5 hores i 52 minuts després d’una fantàstica lluita per la victòria amb Lluis Ruiz i Abel Carretero. A més, es va emportar el Matxopot de 4.000€ per baixar de les 6 hores.

Anna Pujol es va adjudicar la cursa femenina amb 7 hores i 54 minuts i es converteix en la tercera dona en aconseguir baixar de les 8 hores. Pujol es va imposar davant Erola Bisquert i Neus Colomer.

Per la seva banda, Arnau Montiel i Clara Vallès aixecarien el triomf de la Tastet, de 22 km.

Escolteu les declaracions dels guanyadors i l’entrevista al seu director, Lambert Guix, al podcast del final

La Costa Brava Stage Run tanca la seva cinquena edició amb èxit

La prova per etapes va tornar a esgotar els dorsals disponibles, amb un 70% de participació de fora de Catalunya. Els 250 corredors, entre els quals ens incloem, vam recórrer els millors paratges de la Costa Brava entre Blanes i Portbou dividits en tres etapes, passant per cales de somni, platges verges, pobles pesquers i travessant el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i baix Ter i el Parc Natural del Cap de Creus.

La modalitat de 120 km va ser guanyada per Daniel Jung i Mavi Gil, mentre que la de 80km els vencedors van ser Geoffroy Jadoul i Amparo Escrich.

Escolteu la valoració que fa un dels responsables de la Costa Brava Stage Run, en Jordi Vissi, que en declaracions pel Fem Muntanya ens explica com han viscut l’incendi que es va apropar a Port Bou.

Bon paper dels corredors catalans a Argentina, a la Patagonia Run

La cursa argentina va representar la segona parada del circuit internacional Spartan Trail. I fins allà van viatjar alguns dels millors corredors de casa nostra.

Núria Gil s’imposava en la distància marató, a més de ser l’onzena de la general. Clàudia Tremps també passaria a la història al guanyar la prova de 100 milles, ser sisena de la general i establir un nou rècord femení.

Per la seva banda Pau Capell es faria amb la segona posició després d’un interessant frec a frec amb el corredor local Sergio Gustavo Pereyra.

Escolteu les declaracions de Clàudia Tremps i Pau Capell des de Patagonia

La Selecció Catalana de Curses per Muntanya es va proclamar subcampiona d’Espanya a Còrdova

La Selecció Catalana, integrada per 33 corredors i corredores, torna de l’estatal de Curses per Muntanya amb 13 medalles: 9 individuals i 4 podis per seleccions, amb un or i tres plates.

En categoria absoluta, Jordi Alís seria el millor corredor masculí amb una sisena posició, mentre que Natàlia González seria es penjaria un bronze molt valuós per aconseguir el subcampionat per seleccions tant masculina com femenina.

En categoria promesa la Selecció Catalana també aconseguiria el subcampionat femení, amb Anna Guirado com a campiona i Núria Tarragó tercera com a millors resultats.

En la junior, medalla d’or per Seleccions:  Iu Net, Jan Castillo i Jan Torrella van protagonitzar un triplet de somni. Martina Gonfaus no va fallar tampoc i es va fer amb la medalla de plata a la femenina.

A la juvenil també hem tingut podi català amb un doble or, gràcies a Gabriela Lasalle i Lluís Puigvert que s’han emportat la victòria final i s’han proclamat campions estatals de Curses per Muntanya.

Escolteu les declaracions del tècnic de la selecció catalana Pere Rullan

Breus:

• A Lloret de Mar també es va disputar un Campionat d’Espanya, en aquest cas, el de Trail Running de la RFEA, amb victòries per a Àlex García i Julia Font, que aconsegueixen el bitllet per al Mundial d’Àustria del mes de juny. Eduard Hernández va ser tercer