La nostra segona participació a Costa Brava Stage Run (CBSR) ens ha deixat un bon sabor de boca, millorant inclús la primera. Tant és així que ja s’ha convertit en una de les fixes al nostre calendari i afegida al selecte grup de curses gourmet que podem gaudir a Catalunya.

La Costa Brava Stage Run, organitzada per BiFree Sports, ha disputat aquest 2023 la seva cinquena edició, amb un format de cursa per etapes que ha arrelat sobretot a nivell internacional. Amb un 70% dels 250 corredors participants de fora de Catalunya i fins a 20 nacionalitats representades. Un rara avis si comptem la gran tradició que tenim els catalans per les curses per muntanya. Els paisatges de la Costa Brava i la combinació d’esport i turisme en un cap de setmana sembla ser un reclam força atractiu pels nouvinguts.

Una altra dada força destacable és la gran participació femenina. Un 35% del total, dada gens habitual i que reforça la tendència cada cop més gran del públic femení en aquest tipus de proves.

Dues modalitats, una experiència única

La prova es divideix en tres etapes i dues modalitats: la més llarga, de 120km i D+4.000m, o la més curta de 80km i D+3.000m, que duu als participants de Blanes fins a Portbou.

La primera etapa és la mateixa per totes dues modalitats, compartint ruta i distància amb 22 km i 900 metres de desnivell positiu. Aquest primer dia es realitza el recorregut des de Blanes fins a Tossa de Mar. Una etapa que pot resultar ràpida i fàcil, però que la sortida a migdia et fa suar de valent.

La segona etapa comença a Platja d’Aro, passant per Calella de Palafrugell i amb final a l’Estartit, amb un recorregut de 30 km i 1.200 metres de desnivell positiu en la modalitat de 80 km i la versió de 120 km es diferencia amb una distància de 48 km i 1.600 metres de desnivell positiu. Sens dubte, l’etapa més dura i on cal regular esforços.

La tercera i última etapa pren el punt de sortida a Roses en la distància més llarga, amb 48 km de recorregut i 1.500 metres de desnivell positiu, mentre que la modalitat curta comença a Cadaqués, amb una distància de 29 km i 910 metres de desnivell positiu. Totes dues finalitzant a Portbou com a final de festa de la Costa Brava Stage Run.

Qui es deixi emportar només pels números pot estar força errat, ja que córrer per la Costa Brava és força dur i exigent. Les etapes són un autèntic trencacames, amb corriols tècnics de sauló, trams d’escales constants, la pesadesa de córrer per la sorra de la platja o el vent de tramuntana que sempre fa acte de presència com a principals handicaps del Camí de Ronda i el GR-92 mediterrani.

Tot i això el paisatge que s’albira és realment espectacular: jardins botànics de gran bellesa, cales de somni, platges verges o bucòlics pobles pesquers, travessant parcs naturals com el Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i el Parc Natural del Cap de Creus, són alguns dels atractius que ens ofereix.

Tot i que el secret del seu èxit també passa per una organització que es desviu pel corredor. La convivència durant tres dies amb corredors de tot el món és una experiència única i una bona oportunitat per establir noves amistats.

Qui després de tot això no s’hagi decidit, us deixem amb algunes de les imatges d’aquesta edició per a que us ho repenseu.

Text: Albert Torrent. Foto: Lluís Toll


FITXA TÈCNICA

  • Senyalització: Balisada correctament. Dispositiu de seguiment GPS
  • Avituallaments: Un mínim de 3 per etapa força complets: fruita, aigua, isotònic, coca-cola, embutit i menudalles. A meta, tot l’anterior i pasta, cervesa.
  • Serveis: assegurança, servei mèdic, massatge al final de cada etapa, transport de maleta, fotografia i video. Hotel en règim de mitja pensió i trasllats amb autocar a l’inici de les etapes 2 i 3 inclosos en el preu (380€ paquet complet)
  • Bossa del corredor: samarreta, got, road-book, tubular, armilla i medalla finisher a l’acabar
  • Guanyadors: Daniel Jung i Mavi Gil (120k) – Geoffroy Jadoul i Amparo Escrich (80k). Resultats 2023
  • Track: Podeu descarregar AQUI