La Copa d’Espanya, l’impuls definitiu del Trail Sant Esteve

Un dels clàssics del calendari català arriba el 29 de maig com a part de la Copa d´Espanya FEDME

774

El 29 de maig torna la Copa d’Espanya en Línia FEDME’22 i ho fa a la tretzena edició del Trail Sant Esteve. De fet serà l’única prova de la competició estatal que es disputarà a Catalunya, junt amb el KV Roquetes que ho farà en la modalitat vertical.

La història del TSE explica que ha format part durant tres edicions de l’ara extingit circuit de la marca ASICS Trail Series, (2013-14-15), i que pels seus senders han cavalcat corredors i corredores com Nuria Picas, Andreu Simón, Just Sociats, Xavi Espiña, Sheila Avilés, Marta Molist, Anna Comet, Montse Martinez, Ingrid Ruiz, Marc Caròs, Carles Cera o Jonatan Mora per posar uns exemples.

Recorregut

La categoria absoluta i promesa es disputarà sobre un recorregut de 27 quilòmetres i 1.302 m de desnivell positiu, amb sortida i arribada al municipi de Sant Esteve de Palautordera. Un recorregut que transcorre íntegrament pel vessant sud del Parc Natural del Montseny, assolint els cims de Sant Elies (999m) i el Turó de la Cova (1.089m), sostre de la cursa.

El 80% del seu recorregut transcorre per senders; senders per pujar, per baixar, per planejar. Senders corribles majoritàriament, si exceptuem la pujada al Turó de la Cova, just després de Sant Elies, i arribat al km 15 on el sender ens presenta un descens amb una mitjana 36º i arribant fins als 45º. En definitiva, una cursa per muntanya per córrer, però que no hi falten pujades i baixades intenses i alguna zona tècnica.

A més de la categoria absoluta els més joves també podran participar de la màxima competició amb dos recorreguts adaptats per a les categories juvenil, junior i cadet. Els dos primers ho faran en la Speed Trail amb una distància de 13 km i amb 387 m de desnivell positiu. El circuit cadet serà de 9 km amb 227 m de desnivell positiu.

Inscripcions

Es podran fer les inscripcions AQUÍ fins al 22 de maig. El preu de la inscripció és de 44 euros per a la 27k, 31 euros per a la 13k i 16 euros per a la 9k.

L’organització va a càrrec de l’Associació Esportiva Montseny. Una organització veterana que ja ha organitzat campionats i copes del calendari FEDME, així com de la ISF (Sky National Series). Entre les seves curses trobem la Marató del Montseny, el KV de la Sitja del Llop o l’Ultra Montseny.

Foto portada: Jordi Santacana