La Copa del Món de Curses per muntanya donarà el tret de sortida aquest diumenge amb la disputa d’una clàssica dels Alps francesos: la Skyrace des Matheysins. El circuit de les Skyrunner® World Series comptarà aquest 2022 amb un total de 12 curses, repartides en 11 països i 3 continents, i una gran final que se celebrarà dins el marc de la Gorbeia Suzien al mes d’octubre.

L’equip català de la FEEC, dirigit per Pere Rullan, viatjarà fins a Matheysine (França) amb algunes de les noves incorporacions de la selecció catalana, com son l’Anna Fernández (GE Oliana), Carolina Rius (CE Madteam) i Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa), que tant bon sabor de boca van deixar al passat campionat d’Espanya. També hi prendran part dues cares conegudes de l’equip com en Marcel Romaní (UEC Gràcia) i Victor del Águila (CE Trail Tarraco).

Recorregut

La cursa, amb 25,5 km i i un desnivell positiu de 1.980m, és ben coneguda per les seves baixades tècniques i els escarpats cims. Els primers quilòmetres són sense dificultat fins arribar a l’anomenat ‘jardí del diable’, des d’on començaran a guanyar gran part del desnivell positiu de la prova, salvant algun tram tècnic equipat amb cordes.

Un cop alçats al capdamunt, transita per una tècnica carena de cims per damunt dels 2.000 m d’altura, com el Pérollier (2.183 m), Tabor (2.389 m) i Piquet de Nantes (2.214 m) on els corredors podran albirar una gran panoràmica dels Alps francesos. La baixada és pràcticament tota per zona de bosc amb una pista única que portarà als participants fins a Saint-Honoré.

Els rècords de la cursa estan en possessió del francès Frederic Tranchand amb 2h23’42” (2020) i la sueca Tove Alexandersson amb 2h42’23” (2020).

Foto portada: Quim P. Casadesus – FEEC