La cursa ‘Correkamins’ reunirà més de 250 participants

La cursa consta de dos recorreguts de 8 i 16 km que transcorren per antics camins de pastor i ofereixen impressionants vistes panoràmiques de la Vall de Cardós

139

La Vall de Cardós es prepara per acollir, el proper dissabte 13 de juliol, la segona edició de la Cursa Correkamins. Més de 250 corredors ja han confirmat la seva participació, que prendrà el poble d’Ainet de Cardós com a epicentre de l’esdeveniment. Sens dubte serà una gran oportunitat per conèixer la Vall de Cardós i els seus voltants, ja que el recorregut transcorre per paisatges espectaculars que inclouen rius, boscos i valls.

CorreKamins va nèixer l’any 2023 amb l’objectiu d’omplir un buit a la Vall de Cardós, on hi mancava la proposta d’una cursa per muntanya que fes conèixer el meravellós entorn d’aquest enclau del Pallars Sobirà, fora de proves extremadament tècniques o amb desnivells massa pronunciats que hi podem trobar a la comarca.

Amb recorreguts de 8 i 16 quilòmetres, la cursa CorreKamins es presenta accessible tant per a corredors experimentats com per a aquells que busquen una experiència més lleugera i contemplativa i de salut.

Recorregut de 8K: “La curta”

Aquest recorregut, ideal per a corredors i caminants, ofereix una oportunitat relaxada per explorar la Vall de Cardós. Iniciant-se a Ainet de Cardós, segueix camins panoràmics amb vistes espectaculars.

El recorregut de 8 quilòmetres i 250m de desnivell positiu, no només destaca pels seus paisatges, sinó també per passar pels llocs històrics de la zona, com ara el pont medieval de Lladrós, esglésies romàniques, com la de Sant Lliser de Benante, i ermites com la Mare de Déu del Pont.

Recorregut de 16 Quilòmetres: “La llarga”

Per als amants del desafiament, el recorregut de 16 quilòmetres i 650m de desnivell positiu

ofereix una experiència més exigent. A més de transitar pels mateixos camins impressionants que el recorregut més curt, aquest itinerari ampliat, presenta trams addicionals que posaran a prova la resistència dels participants.

Amb desnivells més pronunciats i varietat de terrenys, permetrà conèixer els pintorescs pobles de la Vall de Cardós, com Ribera de Cardós, Cassibrós, Esterri de Cardós, Lladrós i Benante, i admirar panoràmiques increïbles de la zona tot passant pel Mirador del Cap de la Roca i el Mirador de Bellero.

Hi haurà premis pels tres primers classificats/des de cada cursa i sorteig de regals entre els participants.

Inscripcions solidàries

Les inscripcions encara resten obertes AQUÍ. El preu de la inscripció és de 30€ tant per a la curta com per la llarga (2€ més pels no federats). Una part de cada inscripció anirà destinat a l’Hospital Vall d’Hebron per a la compra de material específic per a la rehabilitació i readaptació dels pacients.

El preu inclou samarreta commemorativa, avituallaments en cursa, dutxes, servei mèdic, cronometratge, fotografia i dinar a l’arribada (pasta fresca, carn a la brasa i iogurt casolà), amb opció per a celíacs, vegetarians i vegans.