La Cursa de Na’Dalt a Bellmunt per cremar els torrons

1067

La cursa de Na’Dalt a Bellmunt s’ha convertit en una de les cites indispensables de les festes nadalenques. Una bona opció si el que volem és fer baixar els torrons, les neules, l’escudella i la carn d’olla d’aquests dies.

Sant Pere de Torelló (Osona) acollirà per Sant Esteve la seva onzena edició en un format de cronoescalada. Els 250 corredors inscrits, en sortida cada 20″, es deixaran la pell pel Camí Vell salvant els 620m de desnivell d’ascens que separen la població amb el santuari de Bellmunt en un traçat de 3,8 quilòmetres.

Entre els favorits no hi faltarà l’actual campió de Catalunya de curses verticals, el solleric Pere Rullan, guanyador de les últimes dues edicions. El jove Ïu Net, actual campió del món KV en categoria cadet, sembla disposat a prendre-li el relleu al seu mentor. Lluís Ruiz, Arnau Aranda, Marc Ollé, Adrià Duarri, Josep Viñas, Jordi Roy, Jonatan Mora, Martí Lázaro, Marc Traserra completen un cartell masculí realment espectacular.

La cursa femenina aglutinarà algunes de les millors corredores del trail català. Georgina Gabarró, Anna Comet, Alba Xandri, Mònica Vives, Marili Banegas, Mireia Luscher, Anna Pujol, Erola Bisquert, Rut Córdoba Marta Llagostera son a priori les candidates a jugar-se la victòria en una cursa que es preveu emocionant.