Ragna Debats bat el rècord de la ruta 0-4-0 al Teide

1277

Ragna Debats (Merrell) bat el rècord d’ascens i descens de la ruta 0-4-0 del Teide i deixa el llistó en 7 hores 1 minut i 49 segons. La catalano-holandesa ha rebaixat en més de 4 minuts l’anterior registre no homologat establert per la sueca Emilie Forsberg en 2017 (7h06’06”). L’ asturiana Natalia Pendás va establir el passat mes de novembre un registre oficial de 8 hores i 11 minuts. En tot cas, Debats trenca el rècord de totes dues d’una tacada.

La corredora de Matadepera va sortir ahir 19 de desembre des de la sorra de la Platja de El Socorro, a la localitat de Los Realejos, encara il·luminat per la llum del seu frontal. Ho ha fet acompanyada per la seva parella, el també corredor matadeperenc Pere Aurell.

La seva progressió ha estat força ràpida durant la primera part de l’ascens, tot i que l’alçada i la disminució d’oxigen en el tram més enlairat de l’itinerari ha fet alentir el seu pas. Debats assolia el sostre d’Espanya a 3.718 m en un temps estratosfèric de 4 hores, 33 minuts i 41 segons. Després d’agafar aire al cim va iniciar el descens portant-la de nou a la platja de Los Realejos, invertint 2 hores, 28 minuts i 8 segons.

Cal recordar que el millor registre oficial masculí està en possessió de Zaid Ait Malek amb un temps de 5 hores, 53 minuts i 2 segons (18 desembre de 2020).

Tocar el cel amb les mans

La ruta 0-4-0 tracta de pujar i baixar al cim més alt d’Espanya, el Teide, des de la mateixa línia de mar, concretament des de la Platja de El Socorro a la localitat de Los Realejos. Un recorregut, amb una distància aproximada de 27 quilòmetres d’ascens i que s’eleva fins als 3.718 m d’altitud, convertint-se així en la ruta amb major desnivell orogràfic del país.

Galeria fotos: _rhaul_

Foto portada: Damien Schumann