La Ultra Pallars 360 torna a la primavera amb els millors racons del Pallars Jussà

L'esdeveniment es disputarà el 14 de maig amb quatre distàncies a escollir

1136

Ultra Pallars 360 tornarà a mostrar-nos el ric entorn natural del Pallars Jussà, un territori amb milions d’anys d’història, dins de l’àmbit del Geoparc Mundial de la UNESCO Orígens.

Després de l’èxit de la primera edició, celebrada el passat mes de setembre, torna amb més ganes que mai per a consolidar-se dins el calendari de curses per muntanya del nostre país. L’esdeveniment es disputarà el proper 14 de maig al voltant del pantà de Sant Antoni, nexe d’unió de les principals localitats de la comarca, amb quatre curses de diferents distàncies i dificultats perquè tothom pugui gaudir d’aquest meravellós entorn.

La prova reina serà la Ultra, de 94 quilòmetres i 4.300m, que prendrà la sortida la mitjanit de dissabte. Amb inici i final a Tremp, donarà una gran volta circular al voltant del pantà de Sant Antoni per pistes, corriols i senders, passant per llocs emblemàtics com el cim de Sant Corneli (1.351m), roc de Pessonada (1.223m), roc de Neret (906m) o els pobles de Rivert, Salàs de Pallars, la Pobla de Segur o Talarn.

Es podrà fer individual o en equip de 4 per relleus (22km D+700m / 23km D+1.400m / 22km 1.100m + 27km D+1.100m).

La matinal de dissabte, aprofitant que el circuit és circular es donaran dues sortides:

La Marató Pobla Trail, 49km i un desnivell positiu de 2100m, prendrà la sortida a La Pobla de Segur i amb arribada a Tremp.

La Geotrail Pallars, de 27km i D+1100m, tindrà la sortida a Salàs de Pallars i arribarà també a Tremp, tot passant per Santa Engràcia i Talarn.

Com a novetat d’aquesta edició serà la incorporació d’una modalitat més curta: “L’Entrapussada“, de 14 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu, cobrirà el tram des de Talarn fins a Tremp. Una cursa que serà gratuïta, però que el desplaçament fins al lloc de sortida anirà a càrrec del participant.

Les inscripcions ja resten obertes al web oficial de l’esdeveniment. Si us apunteu abans del 9 de gener, gaudireu de preus reduïts.

Galeria fotos Jordi Peró: