El poble de Ribera de Cardós (Pallars Sobirà) i tota la vall homònima ja es prepara per a l’edició inaugural de la Marató Valls de Cardós (MVC), que es disputarà aquest dissabte 18 de maig amb 200 participants. Unes xifres que no estan gens malament per ser la primera edició.

La Marató Valls de Cardós (MVC) neix amb l’objectiu de mostrar l’espectacular paisatge que amaga la vall i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. Amb sortida i arribada al càmping de la Borda del Pubill (Ribera de Cardós) mostrarà els racons més emblemàtics i espectaculars de tota la vall. Un recorregut que no deixarà indiferent a ningú, amb terrenys ràpids que permetran conèixer alguns dels petits pobles de la vall, fins a zones tècniques d’alta muntanya on el terreny és salvatge i espectacular.

La Marató, de 45,5km i 2.931m de desnivell positiu, variarà el seu recorregut original per neu a les cotes més altes, però mantindrà l’essència alpina de la cursa i concentrarà tots els al·licients d’una cursa d’alta muntanya. Passarà per diferents paisatges, com el Coll de Jou, el Coll de Tudela, el Pla de Nequa, el cim de Miravall (1.866m) o el Pui Tabaca (1.718 metres), emblema de la Vall, fins arribar a Lladrós. Els participants també passaran per pobles bucòlics com Bonestarre, Anàs, Estaón, Lladorre, Tavascan, Boldís Sobirà, Ginestarre o Ainet de Cardós.

La mitja marató, de 23km i 1.400m de desnivell positiu, permetrà conèixer el ric patrimoni natural, paisatgístic i arquitectònic de la vall de Cardós. Passarà per pobles de gran bellesa com Lladrós, Benante i Ainet de Cardós, llogarrets com la borda de Calatxo, Nibrós, Massover i Vidal, i s’enlairarà fins als cims de Miravall (1.866m) i Pui Tabaca (1.719m).

Entre els corredors més destacats que buscaran estrenar el palmarès de la prova trobem a Àlex Urbina, Jordi Casadellà, Joan Falcó, Sadovici Fedot, Jaume Folguera, Ernest Mercader, Núria Monmany, Paula López, Mònica Guilera i Elisa Mas a la Marató, mentre que a la Mitja hi prendran part Jordi Roy, Jan Ballbé, Joan Rosich, José Manuel Pueyo, Sonia Amor, Eli Pascual i Rocío Ríos entre els més destacats.

Una cursa solidària

Les curses tindran un vessant solidari, ja que 2 € de cada inscripció aniran destinats a la investigació de diferents malalties. L’aportació que es recapti de la marató es destinarà a la investigació del trastorn límit de la personalitat amb IRB Lleida, mentre que l’aportació de la mitja marató s’invertirà en la investigació de la malaltia minoritària MDS.