La Zegama-Aizkorri 2024 ja prepara les millors gales per a que el proper 26 de maig torni a ser l’epicentre mundial del trail running. Arribar fins aquí no ha estat gens fàcil, ja que només alguns privilegiats podran córrer, gaudir i patir de la millor cursa per muntanya del món.

I és que aconseguir un dels preuats dorsals en el sorteig és una autèntica loteria. Enguany s’han registrat un total de 10.668 sol·licituds per a les 225 places disponibles, lluny de les 13.830 que va registrar l’edició passada. El fet d’haver de pagar un euro per a realitzar la preinscripció va fer tirar enrere a molts corredors. Tot i això, només un 2,11% podran considerar-se afortunats de disposar d’un dels dorsals més buscats del món.

Per aquest 2024, fins a 63 corredors catalans hi prendran part: 48 agraciats amb un dorsal en el sorteig, on hi sumarem 15 corredors més per les seves actuacions els últims dos anys. DESCARREGA EL LLISTAT AQUÍ.

La distribució de les places a Zegama Aizkorri i les possibilitats dels inscrits al sorteig han estat les següents:

  • 150 dorsals reservats per l’organització per als compromisos de la prova.
  • 125 dorsals per a tots els que han finalitzat la totalitat de les edicions de la Zegama Aizkorri, així com garantir la participació dels corredors que van registrar els millors temps de les dues darreres edicions (2022 i 2023)
  • 225 dorsals per sortejar entre els preinscrits. Descarregueu tot el llistat en aquest enllaç.

Tanmateix s’ha fet el sorteig dels 150 dorsals per a la Cursa Vertical, que es celebrarà el divendres 24 de maig. Per participar a aquesta cursa s’han rebut fins a 1.083 sol·licituds. Fins a 34 corredors catalans seran de la partida. Podeu descarregar aquí el llistat.

Foto portada ©Toño Miranda