La ‘menys’ Hivernal torna a Campdevànol amb més de 500 corredors

634
Albert Llonch (darrera) buscarà la tercera victòria consecutiva a Campdevànol. Foto: Mario Cobler

La Hivernal de Campdevànol torna el proper diumenge 18 de febrer, donant el tret de sortida a la temporada de curses d’alta muntanya a Catalunya. La prova, organitzada per l’Associació Esportiva Sant Grau i amb el suport de l’Ajuntament de Campdevànol, disputarà la seva dotzena edició amb més de 500 corredors.

Les temperatures primaverals i la falta de pluja d’aquest hivern han deixat una estampa inusual per l’època a les muntanyes del Ripollès, amb manca de neu a les cotes més altes i prats alpins groguencs més propis de finals d’estiu. Tot i la falta de color, la Hivernal de Campdevànol s’entregarà en cos i ànima per seguir mostrant el seu espectacular entorn i que tothom gaudeixi de la festa de l’esport.

Enguany mantindrà el format i oferirà dues modalitats de cursa i una caminada popular pels que vulguin gaudir d’una manera més pausada:

La Llarga 27Km és, amb D+1800m, una cursa tècnica i molt exigent, amb un sector equipat amb grapes, i coronant el cim de La Covil, a 2001m d’altitud. A més, inclou un sector ‘sprint especial’ entre Coll Roig i La Covil, on es premia al corredor/a més ràpid/a en realitzar el sector de 1,5km i 500m d’ascens. La Covil, Pla de Pruners o Sant Pere d’Aüria seran testimonis del pas dels participants d’aquesta modalitat.

El camprodoní Albert Llonch, guanyador de les dues últimes dues edicions, serà el principal rival a batre, on també hi prendran part corredors com Jordi Casadellà, Ramon Caballeria o Emili Rafecas. En la cursa femenina destaquen noms com Sabrina Solana, Vanesa Chirveches, Ada López o Ester Franch.

La Curta, de 14km i D+750m, també manté el recorregut de l’any passat amb un format força ràpid, diferenciant-la de la distància més llarga. El circuit, farcit de camins i corriols, tindrà un constant  puja i baixa que no donarà treva als qui vulguin fer un bon paper. No oblidem que aquesta és una cursa que ha vist néixer figures del trail del nostre país com la Gisela Carrión, l’Isaac Barti i molts altres que ara estan competint al més alt nivell.

Entre els candidats a la victòria destaquem a Marc Carós, Xavi Prims, Jordi Carpena o Oriol Llesuy en homes, mentre que en l’apartat femení sonen noms com Ivet Navarro i Ari Carbonell.