La ‘Mini Trail’ de Sant Esteve de Palautordera inaugura el primer Circuit d’Escoles Trail

1392

El proper dissabte 29 de maig els més ‘xics’ de la casa tenen una cita a la Mini Trail, organitzada per l’escola del Trail Xics Montseny. La prova servirà per donar el tret de sortida de la primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

El Comitè d’Escoles de Trail està acabant de perfilar les proves que conformaran aquesta primera edició, però tot apunta que seguirà un calendari escolar, de finals d’agost fins al mes de juny, amb diferents proves arreu de Catalunya.

La primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail

Amb la creació del nou Circuit Català d’Escoles Trail la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya vol promoure l’esport infantil i per a millorar el nivell esportiu dels corredors de muntanya en categories inferiors als 12 anys.

Els fills dels, aleshores, primers corredors per muntanya han crescut amb l’estima d’aquest esport i l’edat dels seus aficionats és més primerenca. És per aquest motiu que, d’uns anys ençà, han començat a néixer escoles de trail amb la necessitat de cobrir la franja de joves pre-benjamins fins a l’edat adolescent. Actualment, existeixen més d’una vintena a ple rendiment repartides pel llarg i ample de la geografia catalana.

Arrel d’aquest creixement, les diferents escoles de trail i la FEEC van unir esforços per a crear un comitè de treball i alinear interessos comuns i crear sinèrgies per a fer créixer la pràctica de les curses per muntanya entre els nens/es d’edat infantil. Aquest comitè, encapçalat per un corredor d’alt nivell com en Pere Rullan, serà l’encarregat de regular les competicions de muntanya de menors de 12 anys dins l’àmbit català.

Tanmateix, les proves serviran com a prova de foc per a futures convocatòries a la Selecció Catalana de Curses de la FEEC. Enguany ja va prendre part del primer Campionat d’Espanya en Edat Escolar, en el que el combinat català va obtenir fins a setze medalles en categoria infantil i cadet.

Característiques de la Mini Trail

La Mini Trail estarà dividida en 7 categories diferents organitzades per edats i que van dels 3 als 14 anys. Per cada categoria està pensada un recorregut diferent que té en consideració les capacitats físiques i esportives dels nens d’aquella edat. A més a més, els infants d’entre 3 i 6 anys (de les categories St. Elies i Samón) podran anar acompanyats d’un dels seus pares que haurà de dur la mascareta en tot moment. La cursa constarà d’uns recorreguts circulars tècnics amb començament i final al parc d’activitats d’aventura Montseny Aventura a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) i que transcorreran per corriols que passen entremig de boscos. Els recorreguts per edats són els següents:

  • Categoria St. Elies: 3-4 anys (Any de naixement, 2017); Recorregut:  1,0 km 15+
  • Categoria St. Elies: 4-5 anys (any de naixement, 2016); Recorregut:  1,2 km 15+
  • Categoria Samón: 5-6 anys (any de naixement, 2015); Recorregut:  1,2 km 15+
  • Categoria Sui: 6-8 anys (any de naixement 2013 i 2014); Recorregut:  1,5 km 30+
  • Categoria Matagalls: 8-10 anys (any de naixement 2011 i 2012); Recorregut: 2,2 km 40+
  • Categoria Agudes: 10-12 anys (any de naixement 2009 i 2010); Recorregut: 3,2 km 80+
  • Categoria Turó: 12-14 anys (any de naixement 2007 i 2008); Recorregut: 4,2 km 100+ 

Les inscripcions a la Mini Trail de la Trail Xics Montseny ja han arribat al màxim de 180 inscrits i estan tancades.

Foto portada: Trail Xics Montseny