Georgina Gabarró i Pere Rullan guanyen una Cames de Ferro de rècords

1071

Georgina Gabarró (Club Excta. Uecanoia) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports) es proclamen campions de la sisena Cames de Ferro al Puigsacalm, organitzada pel GECA Lletissonada. Ambdós ho han fet amb contundència, establint a més un nou rècord de la prova.

El recorregut, de 23 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell positiu, amagava un circuit tècnic i trencacames que ha fet les delícies dels 200 corredors participants.

Gabarró dona la campanada

Sembla que Gabarró està encaparrada a posar emoció a la lluita pel títol de la 19a Copa Catalana de Curses per Muntanya de la FEEC. La d’Òdena li ha sortit una cursa rodona i ha dominat davant Rosa Navarro (CEM Cameta Coixa), actual líder de la competició, volant literalment per les serres de Puigsacalm i de Llancers. Gabarró ha creuat la línia d’arribada de Sant Esteve d’en Bas amb un temps rècord de 2 hores, 54 minuts i 5 segons, rebaixant en més de 8 minuts el temps establert per Erola Bisquert al 2019. Amb aquest resultat consolida la segona posició en la general femenina de la Copa Catalana i li retalla 22 punts a Rosa Navarro.

Extraordinaria també la participació de Núria Hospital (Club Camí dels Ibers), que ha competit la segona posició amb Navarro durant bona part de la cursa, creuant la línia d’arribada en 2:57:17. Tancava el podi femení Rosa Navarro amb un temps de 2:57:57, fent bo la tercera posició per mantenir el liderat de la competició.

Pere Rullan de rècord

L’actual seleccionador català de curses per muntanya ha tingut que suar de valent per endur-se el triomf davant un combatiu Sergi Garcia. Mestre i alumne han protagonitzat un autèntic frec a frec, resultant guanyador el primer amb un temps de 2 hores, 19 minuts i 38 minuts, establint un nou rècord en el traçat. Garcia ha pujat al segon calaix del podi amb 2:23:16 i segueix una setmana més com a líder de la Copa Catalana. David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) seria tercer amb 2:24:32.

Resultats Cames de Ferro 2021

Molta qualitat en les categories inferiors

La Cames de Ferro al Puigsacalm també ha comptat amb una presència de més 60 corredors de categories inferiors, que han tornat a demostrar el gran i cada cop major nivell formatiu del país. Aquestes han estat les classificacions:

Categoria cadet (10 km)

Categoria juvenil (10 km)

Categoria Júnior (17 km)

Categoria Infantil (5 km) 

Fotos: Albert Torrent