La Selecció Catalana de Curses, a pel títol estatal Ultra a Tenerife Blue Trail

El combinat de la FEEC torna cinc anys després a competir en el Campionat d'Espanya de l'especialitat

1427

La Selecció Catalana de Curses per muntanya de la FEEC tornarà, cinc anys després, a participar en el Campionat d’Espanya Ultra. La Tenerife Blue Trail, que se celebrarà el pròxim 5 de juny, ha estat la prova escollida per la FEDME per acollir una nova edició del Campionat. Aquesta serà la cinquena participació de la Selecció Catalana en les vuit edicions de la prova estatal.

El seleccionador Pere Rullan ha donat a conèixer la llista d’esportistes que formaran part de l’equip. Destaquen noms amb experiència en curses de llarga distància com els de Gerard Morales (CEM Cameta Coixa), Victor del Águila (CE Trail Tarraco), Lluís Ruiz (AE Mountain Runners del Berguedà), Isaac Salvat (ACE Vilaseca), Marta Molist (CE Penedès), Montse Martínez (CEM La Cameta Coixa), Clàudia Tremps (AE Vidabona) i Marta Muixí (AE Diedre).

També hi prendran part els també catalans Abel Carretero i Silvia Puigarnau, actuals campions de la prova (2019) i que a més van aconseguir establir un nou rècord en el traçat, amb un temps rècord de 6:18:42 i 7:34:32 respectivament per cobrir una distància de 67 quilòmetres; com també la presència d’alguns dels millors corredors del moment, com Andreu Simón i Anna Comet. Tres esportistes que buscaran lloc dalt del podi i, a l’igual que els vuit esportistes de la Selecció, una plaça per al campionat del món que se celebrarà a Barruera el proper 10 de juliol dins el marc de la BUFF Epic Trail.

La prova (74km D+3.600m)

La modalitat Trail de la Tenerife Bluetrail s’iniciarà a les sis del matí des de Santa Caterina de Vilaflor. El seu trajecte inclourà un 62% de sender, un 26% de pista i un 12% d’asfalt. La cursa sortirà des 1.378 metres d’altura i arribarà als 2.418 en el seu punt més alt.

La ruta inclourà punts com el Paisaje Lunar, Degollada de Guajara, Las cañadas del Teide, El Portillo bajo, Ladera de Tigaiga, Chanajiga, El Asomadero, Mirador de San Pedro i Rambla de Castro, acabant a la població de Puerto de la Cruz.

Quatre participacions anteriors

L’ 11 de maig de 2013 es va celebrar, a Castelló, el primer Campionat d’Espanya Ultra FEDME. La CSP 115 Ultratrail Castelló‐Penyagolosa va coronar a Xari Adrián i Remi Queral com a primers campions estatals. Olga Manko (8a), Marc Balañà (16è), Sergi Cots (23è), Adolf Aguiló (27è) i Salvador Vilalta (30è) van ser els resultats dels corredors catalans.

Castelló tornava a acollir el campionat estatal l’any 2014, amb victòries per a Silvia Trigueros i Miguel Heras. Judit Lamas aconseguiria el bronze, mentre que Gerard Morales, quart, i Joan Salamaña, sisè, fregarien el podi.

La selecció catalana viatjaria l’any següent al Gran Trail Peñalara, a la serra de Navacerrada (Madrid). Miguel Heras repetiria podi, mentre que Gemma Arenas s’enduria la victòria femenina. Àlex Izquierdo, novè, i Dani Aguirre, catorzè, serien els únics components que cercarien l’arribada en una jornada molt calorosa.

Gerard Morales, campió d’Espanya en 2016

Gerard Morales ja sap el que és guanyar a Ultra Montseny i coronar-se com a campió estatal. Va ser l’any 2016, en una accidentada edició. Una cursa que va patir un gir radical al quilòmetre 20 quan, un sabotatge sofert a causa del desmarcatge malintencionat en un punt del recorregut, va fer perdre els cinc corredors que comandaven la prova. I d’això se n’aprofitarien Gerard Morales, Pau Bartoló i Sebas Sánchez, que protagonitzarien una magnífica lluita per la victòria fins al final. Laia Díez fou la millor catalana entrant en setena posició en una cursa guanyada, de nou, per Gemma Arenas. Carles Sánchez (10è) i Álex Izquierdo (24è) van ser els altres resultats catalans.

Foto portada: Victor del Águila