Davant el repunt de positius per COVID-19 a Catalunya, el Govern de la Generalitat ha anunciat noves mesures amb l’objectiu de frenar l’expansió del virus. Aquesta serà d’aplicació a partir del proper dilluns 21 de desembre, sis del matí, i s’allargarà fins l’11 de gener del proper 2021. Les dades epidemiològiques marcaran l’enduriment o alleugerament de la normativa.

  • La mobilitat, que a partir d’avui divendres s’ampliava a nivell comarcal, serà vigent també durant tota la setmana però es permetran excepcions. Una bombolla de convivència es podrà desplaçar a una segona residència “en una destinació fixa” o establiments turístics on tingui reserva, “sempre que sigui la bombolla de convivència”. Caldrà justificar-ho mitjançant certificat autoresponsable de desplaçament d’entrada i sortida de la comarca que podreu descarregar en aquest enllaç.
  • La Cerdanya i Ripollès seguiran amb la mobilitat comarcal i no serà vàlida la excepció.
  • Si feu una sortida amb autocaravana, us heu d’establir amb la bombolla de convivència en un destí fix de la vostra comarca o una altra. Per tant, no us podreu anar movent amb l’autocaravana. Al lloc de destinació haureu de complir amb les mesures restrictives establertes.
  • La comarca de l’Alt Urgell ampliarà el seu perímetre comarcal incloent el Principat d’Andorra.
  • Es mantindrà el toc de queda nocturn de 22 hores i 6 del matí fins al final de la desescalada. Amb excepcions: nit de Nadal (24 desembre) i cap d’any (31 desembre), el toc de queda serà l’1 matinada. Nit de Reis (5 de gener) a les 11 de la nit.
  • El perímetre del territori català seguirà tancat, excepte per a visitar familiars propers.
  • Estarà permesa les trobades d’un màxim de sis persones. Excepte els dies festius (24,25,26,31 desembre, 1 i 6 de gener de 2021) que es permetran les reunions  fins a un màxim de 10 persones i de dues bombolles de convivència.
Pla de desescalada de l’esport català. Com, quan i què podem fer?
  • Obertes instal·lacions i equipaments a l’aire lliure, amb un aforament màxim del 50% i control d’accés. Instal·lacions i equipaments esportius en espais tancats, amb un aforament màxim del 30%, amb cita prèvia i sense vestidors (excepte piscines), i amb l’obligació de portar mascareta.
  • Activitats esportistes a l’aire lliure de forma individual, amb convivents o en grups de màxim 6 persones només dins la comarca durant tota la setmana. Si ets federat, es podrà anar en grup sense limitació quant a nombre de persones.

Les competicions no professionals seguiran suspeses.

Documents d’interès: