El proper 16 d’agost es celebrarà a Auzat (Ariège) la 29a edició de la Challenge Montcalm, una cursa per muntanya molt arrelada a les contrades del país veí. Per aquesta edició, i dins l’ampli ventall de curses que engloven l’esdeveniment, han decidit donar un pas endavant amb la creació d’una ultratrail que donarà molt a parlar: la PICaPICA.

Creada per l’ultrafondista francès Nahuel Passerat, molt aficionat a les curses d’ultraresistència a Catalunya i vencedor el 2017 a Eufòria (Andorra Ultra Trail), ha dissenyat un recorregut realment espectacular. Amb sortida i arribada a Auzat, realitza una gran volta circular de 103 quilòmetres i 11.000m de desnivell positiu ple de llacs de gran bellesa, corona quatre cims de més de 3.000m d’alçada (Pica d’Estats, Verdaguer, Sotllo i Montcalm) i visita fins a quatre refugis d’alta muntanya (étang Fourcat, Orris du Carla, Pinet i Bassiès).

Per participar caldrà aportar una experiència mínima d’alta muntanya i haver participat en alguna cursa amb un desnivell mínim de 8.000m.

Més informació i inscripcions, a través d’ aquest enllaç.