El proper dijous es celebrarà a Auzat (Ariège) la 29a edició de la Challenge Montcalm, un esdeveniment molt arrelat a les contrades del país veí. Per aquesta edició, i dins l’ampli ventall de curses que engloven l’esdeveniment, han decidit donar un pas endavant amb la creació d’una ultratrail que donarà molt a parlar: la PICaPICA.

Creada per l’ultrafondista francès Nahuel Passerat, molt aficionat a les curses d’ultraresistència a Catalunya i vencedor per parelles aquest 2018 a Eufòria (Andorra Ultra Trail), ha dissenyat un recorregut realment espectacular. Amb sortida i arribada a Auzat, realitza una gran volta circular de 103 quilòmetres i 11.000m de desnivell positiu ple de llacs de gran bellesa, corona quatre cims de més de 3.000m d’alçada (Pica d’Estats, Verdaguer, Sotllo i Montcalm) i visita fins a quatre refugis d’alta muntanya (étang Fourcat, Orris du Carla, Pinet i Bassiès).

Roadbook PICaPICA 2018

Per aquesta primera edició trobarem fins a 200 experimentats corredors que aporten una experiència mínima d’alta muntanya i haver participat en alguna cursa amb un desnivell mínim de 8.000m. Entre els noms més destacats trobem a Antoine Guillón, Óscar Pérez, Jaume Folguera, Pau Martí, Thomas Galpin, Reynaud Vivien, Silvia Trigueros, Delva Yannick, Derouch Daphnée i Yoko Noma, tots ells amb una ampla experiència i molts quilòmetres a les seves cames.

El programa de la Challenge Montcalm la completen fins a quatre curses més. Aquí un petit teaser: