El passat 4 i 5 d’agost es va celebrar la segona edició de la Ultra Naut Aran. L’esdeveniment va reunir fins a 300 corredors entre les quatre modalitats de cursa, on Gabriel Valero i Leire Martínez van brillar com a vencedors de la modalitat més llarga. El sol i la forta calor, grans protagonistes del cap de setmana.

Després d’un primer any amb bona crítica per part dels corredors, aquest segon ha servit per agafar embranzida en un esdeveniment que es mereix, ja només pel seu espectacular entorn, ser un referent. Sota la direcció d’una entitat modesta com Pirineu Muntanya Viva Associació, creiem que encara té molt marge de millora i només cal consolidar les bases d’un projecte que esperem tingui un llarg recorregut.

La Ultra Naut Aran va ser el plat fort de l’esdeveniment, amb 87 quilòmetres i 5.600m de desnivell positiu. El recorregut va ser realment espectacular, sobretot en la seva primera part, on els corredors van poder gaudir de paratges com les muntanyes de Beret, el santuari de Montgarri i el Lac de Montoliu, tot coronant els emblemàtics cims de Tuc de Maubèrme, Tuc dera Pincela i Tuc d’Arenho.

Gabriel Valero, vencedor Ultra Naut Aran 2018

En homes, la cursa va estar molt disputada durant els primers quilòmetres per corredors com Dani Aguirre, Mateu Planella, Joel Jaile i Gabriel Valero. Va ser a partir de Montgarri on Dani Aguirre aconseguiria distanciar-se dels seus rivals i coronar en solitari el Tuc de Mauberme. Per darrera, vindria molt fort el valencià Gabriel Valero que aconseguiria atrapar a Aguirre a vint quilòmetres del final i prémer un ritme inabastable per emportar-se la victòria en solitari. Carlos Bernad i David Morillo aprofitarien la desinflada d’Aguirre per colar-se dalt del podi, mentre que navarrès aconseguiria finalment la quarta posició.

Si la victòria masculina va ser lluitada, l’apartat femení només va tenir una clara protagonista: Leire Martínez. La corredora basca del Team HG va dominar sense oposició i es va alçar amb la victòria. Amb dues hores de diferència arribarien Davinia Corrales i Cristina Bernabé, segona i tercera respectivament.

1 Gabriel Valero (11:47:36) Leire Martínez (15:36:01)
2 Carlos Bernad (11:53:17) Davinia Corrales (17:35:11)
3 David Morillo (12:15:22) Cristina Bernabé (17:54:10)

El Trail Naut Aran, amb un circuit de 52 quilòmetres i 3.100m de desnivell positiu, va tenir a Óscar Carrasco i Elizabeth Ríos com a clars vencedors. Juan Navarro i Silvia Puigarnau s’adjudicarien la Short Naut Aran, de 21 quilòmetres i 1.500m de desnivell positiu, mentre que Marc Sabater i Maite Zabaleta serien els corredors més ràpids del Km Vertical Pui d’Unha.

Classificacions Ultra Naut Aran 2018